Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 20

Lenkų apžvalgininkas įvardino pagrindines „Wagner“ keliamas grėsmes Varšuvai, Vilniui ir Rygai

Rusai ir baltarusiai gali įvairiais būdais žaisti „Wagner“ korta ne tik Lenkijos, bet ir Latvijos bei Lietuvos pasienyje. Lenkijos leidinio „Defence24“ apžvalgininkas Jacekas Raubo sako, kad grupuotė gali bandyti sėti baimę dėk Suvalkų koridoriaus ar pabandyti imtis diversinės veiklos pasienyje.
„Wagner“ kariai apmoko Baltarusijos pajėgas
„Wagner“ kariai apmoko Baltarusijos pajėgas / „Reuters“/„Scanpix“

Garsusis kompozitorius Richardas Wagneris savo muzikinius kūrinius kūrė perkeldamas juos į pasakų ir mitinių pasakojimų pasaulį.

Šiandien galima drąsiai teigti, kad ir kalbant apie Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ veiklą, taip pat egzistuoja fantazijų, insinuacijų ir sąmoningos dezinformacijos derinys.

Ypač tai pasakytina apie laikotarpį nuo įvykių, susijusių su prieštaringai vertinamu „maištu“ , iki dabartinių pranešimų apie Jevgenijaus Prigožino vadovaujamų samdinių likučių perkėlimą į Baltarusiją.

Bet kuriuo atveju vadinamųjų „vagneristų“ veikla sukuria keletą įvairių scenarijų Baltarusijos kaimyninių šalių – Lenkijos, Lietuvos, Latvijos (kurios yra NATO narės) ir Ukrainos – saugumui. Jau nekalbant apie pačią Baltarusiją, kurios politinė, karinė ir žvalgybinė aplinka yra labai sudėtinga, žinoma, atsižvelgiant į santykius su Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas