Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libanas: per Izraelio smūgį žuvo 3 žiniasklaidos darbuotojai

Libanas pranešė, kad per Izraelio smūgį rezidencijai, kurioje buvo apsistoję žiniasklaidos darbuotojai, penktadienio naktį žuvo du žurnalistai ir transliacijų inžinierius.
ALI HANKIR / AFP
ALI HANKIR / AFP

Libaniečių informacijos ministras smūgį, suduotą Libano pietryčiuose netoli sienos su Sirija, pavadino karo nusikaltimu.

„Mūsų korespondentas (...) pranešė apie trijų žurnalistų žūtį per Izraelio reidą Chasbėjoje“, – pranešė Libano nacionalinė naujienų agentūra ir pridūrė, kad „Izraelio karo lėktuvai 3 val. 30 min. (ir Lietuvos laiku) surengė reidą Libano ir Sirijos pasienyje“.

Proiranietiška Libano televizija „al Mayadeen“ paskelbė, kad Izraeliui atakavus žurnalistų rezidenciją Chasbėjoje žuvo operatorius ir transliacijų inžinierius.

Kita televizija, libaniečių ginkluotos grupuotės „Hezbollah“ „al Manar“, sakė, kad taip pat žuvo vienas jos videožurnalistas.

Minimą namą nuomojo kelios žiniasklaidos organizacijos, nušviečiančios Izraelio ir „Hezbollah“ karą.

„Priešas Izraelis laukė žurnalistų naktinės pertraukos, kad išduotų juos miegančius, – socialiniame tinkle „X“ parašė Informacijos ministras Ziadas Makary (Ziadas Makaris). – Tai nužudymas, po stebėjimo ir sekimo, su išankstiniu planavimu ir sumanymu, nes ten buvo 18 žurnalistų, atstovaujančių septynioms žiniasklaidos institucijoms. Tai karo nusikaltimas.“

Netoli smūgio vietos taip pat ilsėjosi kitų žiniasklaidos organizacijų, įskaitant libaniečių transliuotoją „al Jadeed“, televizijas „Sky News Arabia“ ir „al Jazeera English“, žurnalistai.

Izraelis nekomentavo šio smūgio, per kurį, Libano sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, dar trys žmonės buvo sužeisti. 

Minimas rajonas nėra teritorijose, tradiciškai laikomose „Hezbollah“ bastionais.

Izraelis su „Hezbollah“ kariauja nuo praėjusio mėnesio pabaigos, siekdamas apsaugoti savo šiaurinę sieną po beveik metus trukusių susišaudymų.

Irano remiama „Hezbollah“ mažo intensyvumo smūgius Izraeliui pradėjo reikšdama paramą savo sąjungininkei, palestiniečių islamistų organizacijai „Hamas“, kurios beprecedentė ataka Izraelyje, surengta 2023 metų spalio 7 dieną, išprovokavo Izraelio ir „Hamas“ karą Gazos Ruože.

Praėjus beveik metams nuo šio karo pradžios, Izraelis pagrindinį dėmesį nukreipė į Libaną ir rugsėjo pabaigoje pradėjo didžiulę bombardavimo kampaniją, daugiausia taikydamasis į „Hezbollah“ bastionus visoje šalyje. Rugsėjo 30-ąją Izraelis į Libaną pasiuntė sausumos pajėgas.

Per karą Libane jau žuvo mažiausiai 1 580 žmonių, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami Libano sveikatos apsaugos ministerijos duomenys.

Izraelio kariuomenė penktadienį paskelbė, kad per praėjusią parą smogė daugiau kaip 200 karinių taikinių Libane.

Kariuomenė taip pat nurodė, kad per kovas Libano pietuose žuvo penki izraeliečių kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?