Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:12 /10:42

Libanas: per Izraelio smūgius trijuose kaimuose žuvo 15 žmonių

Libano sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per Izraelio smūgius trijuose kaimuose, esančiuose už tradicinių „Hezbollah“ tvirtovių ribų, šeštadienį žuvo mažiausiai 15 žmonių.
Ximena Borrazas / ZUMAPRESS.com
Ximena Borrazas / ZUMAPRESS.com

Per „Izraelio priešo smūgį Maaisrai“, kaimui, esančiam kalnų vietovėje į šiaurę nuo Beiruto, devyni žmonės žuvo ir 15 buvo sužeisti, sakoma ministerijos pareiškime.

Atskirai ministerija pranešė, kad per Izraelio smūgį Bardžos kaimui į pietus nuo sostinės esančiame Šufo rajone žuvo keturi žmonės ir dar 18 buvo sužeisti.

Pasak ministerijos, per žydų valstybės kariuomenės smūgį Deir Bilos mieste, esančiame maždaug už 15 km nuo Batruno miesto Libano šiaurinėje pakrantėje, žuvo du žmonės, keturi buvo sužeisti.

Oficialioji Nacionalinė naujienų agentūra (NNA) pranešė, kad Izraelio smūgis buvo nukreiptas į namą Deir Bilos mieste, kuriame prieglobstį rado šeimos iš Pietų Libano.

Rytų Libane esančios ligoninės „Tal Chiha“ vadovybė pareiškime nurodė, kad įstaiga patyrė nedidelę materialinę žalą dėl smūgių, nukreiptų į Zahlės miesto apylinkes. Priduriama, kad nė vienas pacientas ar darbuotojas nenukentėjo, o ligoninė vis dar veikia.

Nuo rugsėjo 23 dienos Izraelio kariuomenė intensyviai bombarduoja pietų ir rytų Libaną, taip pat pietinius Beiruto priemiesčius, tvirtindama, kad taikosi į kovotojų grupuotės „Hezbollah“ pozicijas.

Kalnų vietovė netoli Maaisros, taip pat Bardža, Deir Bila ir Zahlė nėra vietovės, kurios paprastai laikomos „Hezbollah“ tvirtovėmis.

Kiti smūgiai

Vėliau šeštadienį NNA pranešė, kad Izraelio naikintuvai smogė į turgaus centrą Nabatijoje, mieste Libano pietuose, esančiame maždaug už 12 km nuo sienos su Izraeliu. Šalies sveikatos apsaugos ministerija pranešė apie aštuonis sužeistuosius.

Praėjusią savaitę Izraelio kariuomenė liepė gyventojams evakuotis iš Nabatijos, kurioje įsikūrusios valstybinės institucijos, ligoninės ir Libano universiteto padalinys.

Ministerija taip pat pranešė, kad du žmonės buvo sužeisti per Izraelio smūgį į civilinės gynybos centrą, priklausantį su „Hezbollah“ susijusiam Islamo sveikatos komitetui pietų Libano Aitito kaime.

NNA taip pat nurodė, kad „priešo lėktuvai sudavė keletą smūgių“ rytiniame Bekaa slėnyje.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, per smūgius buvo padaryta materialinė žala „Tal Chiha“ ligoninei ir dar dviem ligoninėms Bekaa slėnyje. NNA pranešė apie „didžiulę žalą namams, turtui ir įstaigoms“ bei universitetui netoliese esančiame Rijake.

Beveik metus trukę Izraelio ir „Hezbollah“ apsišaudymai pasienyje rugsėjo 23 dieną peraugo į atvirą karą.

Libano sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad praėjusią dieną žuvo 26 žmonės. Per visus smurto metus, jos duomenimis, žuvo 2 255 žmonės.

Naujienų agentūra AFP teigia, kad daugiau nei pusė šių žūčių įvyko po rugsėjo 23 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas