18:39 /20:15

Libanas: pirmadienį per Izraelio smūgius žuvo 41 žmogus

Libano sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė, kad praeitą dieną per Izraelio smūgius žuvo 41 žmogus, daugiau kaip pusė jų – šiauriniame kaime, esančiame už tradicinių „Hezbollah“ tvirtovių ribų.
Izraelio smūgiai Libane
Izraelio smūgiai Libane

„Vakar per Izraelio smūgius Libane žuvo 41 žmogus ir 124 buvo sužeisti“, iš jų 21 – šiauriniame Aito kaime, pranešė ministerija.

Naujausiais duomenimis, bendras žuvusiųjų skaičius nuo rugsėjo 23 dienos, kai Izraelis pradėjo intensyvią oro kampaniją Libane, išaugo iki 1 356 žmonių.

„Hezbollah“ savo ruožtu pranešė, kad jos kovotojai antradienį prie Libano pietuose esančio pasienio kaimo atakavo Izraelio buldozerius ir tanką.

Jie nukreipė „valdomąsias raketas į tris buldozerius ir tanką „Merkava“ Ramijos pakraštyje“, dėl to kilo gaisras ir nukentėjo žmonės, sakoma Irano remiamos grupuotės pareiškime.

„Hezbollah“ taip pat pranešė, kad taikėsi į šiaurės Izraelio Safedo miestą ir paleido didelę raketų salvę į netoliese esančią bazę. Pareiškime teigiama, kad abu išpuoliai buvo ginant Libaną ir atsakant į Izraelio atakas prieš šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito