Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Libane per naują prietaisų sprogimų bangą žuvo devyni žmonės

Įvairiose Libano vietovėse trečiadienį sprogus nešiojamoms radijo stotelėms, žuvo devyni žmonės ir daugiau kaip 300 buvo sužeisti, pranešė vyriausybė praėjus dienai po to, kai sprogus šimtams „Hezbollah“ narių naudojamų pranešimų gaviklių žuvo 12 žmonių, o dar apie 2,8 tūkst. buvo sužeisti.
- / AFP
- / AFP

Irano remiama grupuotė dėl pirmosios sprogimų bangos antradienį apkaltino Izraelį, pažadėjusi atkeršyti ir pakursčiusi nuogąstavimus, kad regione gali kilti visuotinis karas.

„Per naują nešiojamų radijo stotelių sprogimų bangą ... žuvo devyni žmonės ir daugiau kaip 300 buvo sužeisti“, – sakoma sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Irano remiamai grupuotei artimas šaltinis sakė, kad jos narių naudojamos nešiojamos radijo stotelės sprogo „Hezbollah“ tvirtovėje Beirute per grupuotės narių, kurie žuvo per antradienio sprogimus, laidotuves.

Pasak šaltinio, „pietiniame Beiruto priemiestyje sprogo kelios nešiojamos radijo stotelės“, o su „Hezbollah“ susiję gelbėtojai patvirtino, kad prietaisai sprogo dviejuose tame rajone buvusiuose automobiliuose.

Pasak laidotuves stebėjusio AFP fotografo, sprogimai sukėlė paniką.

Valstybinė Nacionalinė naujienų agentūra (NNA) pranešė, kad „pranešimų gaviklių“ ir „prietaisų“ taip pat sprogo „Hezbollah“ tvirtovėse šalies rytuose ir pietuose, o AFP korespondentai tuose regionuose girdėjo sprogimus.

Šaltinis rytinio Baalbeko miesto ligoninėje naujienų agentūrai AFP sakė, kad sprogus nešiojamoms radijo stotelėms buvo sužeisti 25 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas