Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Libano pareigūnas: tris karo stebėtojus ir vertėją sužeidė minosvaidžio mina

Libano kariuomenė, atlikdama tyrimą, nustatė, kad praėjusią savaitę per sprogimą šalies pietuose tris karo stebėtojus ir vertėją sužeidė minosvaidžio mina, trečiadienį pranešė teismo pareigūnas.
Hussein Malla / AP
Hussein Malla / AP

„Preliminarūs Libano kariuomenės tyrimo rezultatai rodo, kad stebėtojai buvo sužeisti minosvaidžio mina“, – naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas ir pridūrė, kad tyrimas tęsiamas, o minos šaltinis dar nenustatytas.

Kasdieniai susišaudymai per sieną pakurstė baimę, kad tarp „Hezbollah“ ir Izraelio, kuris paskutinį kartą kariavo 2006 metais, kils platesnio masto konfliktas.

Jungtinių Tautų taikos palaikymo pajėgos šeštadienį pranešė, kad per sprogimą Pietų Libane buvo sužeisti trys karo stebėtojai ir vertėjas.

Per Izraelio kariuomenės oro smūgį Libane žuvo „Hezbollah“ raketų padalinio vadovo pavaduotojas, penktadienį pranešė kariuomenė.

Nuo spalio 7 dienos, kai islamistų judėjimas „Hamas“ surengė precedento neturintį pietų Izraelio puolimą ir taip sukėlė karą Gazos Ruože, Irano remiama libaniečių grupuotė „Hezbollah“ beveik kasdien apšaudo žydų valstybės kariuomenę. 

Naujienų agentūros AFP duomenimis, nuo spalio mėnesio, kai prasidėjo karas Gazos Ruože, per žydų valstybės ir „Hezbollah“ apsikeitimus ugnimi Libane žuvo mažiausiai 347 žmonės, dauguma jų – kovotojai, bet mažiausiai 68 buvo civiliai.

Žydų valstybės kariuomenės teigimu, per šiuos apsikeitimus ugnimi Izraelyje žuvo mažiausiai 10 karių ir aštuoni civiliai.

Dėl karo veiksmų iš pažeidžiamų teritorijų traukiasi gyventojai ir baiminamasi naujo karinio konflikto tarp Izraelio ir „Hezbollah“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas