Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Libano sveikatos apsaugos ministerija: per Izraelio smūgį Pietų Libane žuvo 2 žmonės

Per Izraelio smūgį Pietų Libane pirmadienį žuvo du žmonės, pranešė Libano sveikatos apsaugos ministerija.
KAWNAT HAJU / AFP
KAWNAT HAJU / AFP

Izraelis ir islamistų grupuotės „Hamas“ sąjungininkė „Hezbollah“ beveik kasdien apsikeičia ugnimi po to, kai spalio 7 dieną palestiniečių grupuotė surengė išpuolį Pietų Izraelyje, kuris savo ruožtu išprovokavo karą Gazos Ruože.

Įtampa Artimuosiuose Rytuose nuo praėjusios savaitės išaugo dėl „Hamas“ politinio lyderio ir „Hezbollah“ vieno vadų nužudymų Teherane ir Beirute. Dėl to kaltinamas Izraelis.

„Per priešo reidą, surengtą netoli (Meis Džabalo) miesto kapinių, žuvo du žmonės“, – sakoma Libano sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

„Vienas iš dviejų kankinių, šį rytą žuvusių per Meis Džabalo reidą, buvo „Risala Scout“ asociacijos paramedikas“, – pranešė Libano valstybinė nacionalinė naujienų agentūra.

Su šiitų judėjimu „Amal“, kuris yra „Hezbollah“ sąjungininkas, susijusios „Risala Scouts“ asociacijos gelbėtojas Ali Abbasas (Ali Abasas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad paramedikas kartu su kitu žmogumi motociklu važiavo apžiūrėti ankstesnio smūgio vietos.

Jie nuvyko „pažiūrėti, ar (vietovėje) yra civilių ar žmonių (...) ir iš karto buvo suduotas antrasis smūgis“, teigė A. Abbasas.

Meis Džabalas, pasienio kaimas, esantis mažiau nei už dviejų kilometrų nuo sienos su Izraeliu, nuo pat apsikeitimo ugnimi tarp valstybių pradžios buvo smarkiai bombarduojamas, todėl dauguma gyventojų buvo priversti išvykti.

Anksčiau pirmadienį „Hezbollah“ pareiškė, kad taikėsi į karinę bazę Šiaurės Izraelyje, atsakydama į Izraelio įvykdytas „atakas ir nužudymus“ keliuose kaimuose Pietų Libane.

Remiantis AFP duomenimis, nuo spalio per smurtą Libano pusėje žuvo mažiausiai 549 žmonės. Dauguma jų yra kovotojai, bet taip pat tarp žuvusiųjų yra 116 civilių.

Remiantis kariuomenės duomenimis, Izraelio pusėje, įskaitant aneksuotas Golano aukštumas, žuvo mažiausiai 22 kariai ir 25 civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas