Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Libano sveikatos apsaugos ministerija: per Izraelio smūgius žuvo trys žmonės

Libano sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad per atskirus Izraelio smūgius šalies pietuose sekmadienį žuvo trys žmonės.
Jini / ZUMAPRESS.com
Jini / ZUMAPRESS.com

Izraelis savo ruožtu skelbia, kad smogia Irano remiamos grupuotės „Hezbollah“ taikiniams Libane.

Atskiruose pranešimuose libaniečių Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad po vieną žmogų žuvo per Izraelio smūgius trijuose skirtinguose Pietų Libano kaimuose.

„Hezbollah“ sekmadienį paskelbė, kad žuvo du jos kovotojai, bet nenurodė, kur.

Grupuotės teigimu, ji reaguodama į Izraelio atakas Pietų Libane pasiuntė dronų su sprogmenimis į dvejas karių pozicijas Izraelio šiaurėje.

Anksti sekmadienį „Hezbollah“ paskelbė paleidusi dešimtis raketų į karines gamyklas ir oro pajėgų bazę netoli Haifos Izraelio šiaurėje.

Izraelio kariuomenė sekmadienį pranešė, kad praėjusią naktį į Izraelį buvo paleista maždaug 150 raketų ir dronų, daugiausia iš Libano į Šiaurės Izraelį. Nurodoma, kad reikšmingos žalos nepadaryta.

Nuo spalio 7-osios, kai po „Hamas“ smogikų Izraelyje surengto išpuolio kilo karas Gazos Ruože, „Hezbollah“ beveik kasdien susišaudo su izraeliečių kariais prie Libano ir Izraelio sienos. 

Smūgių virtinė

Įtampa smarkiai išaugo pastarosiomis dienomis; Libane antradienį ir trečiadienį per „Hezbollah“ ryšio prietaisų sprogimus žuvo dešimtys ir buvo sužeista dar beveik 3 tūkst. žmonių.

Dėl „Hezbollah“ narių naudotų pranešimų gaviklių ir radijo stotelių sprogimų grupuotė kaltina Izraelį.

Penktadienį per Izraelio antskrydį prieš Libano grupuotės „Hezbollah“ karinius vadus viename iš Beiruto pastatų žuvo 45 žmonės, sekmadienį pranešė libaniečių Sveikatos apsaugos ministerija, padidindama aukų skaičių.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sekmadienį sakė, kad Izraelis sudavė virtinę smūgių „Hezbollah“.

„Pastarosiomis dienomis sudavėme virtinę smūgių „Hezbollah“, (tokių), kokių ji niekad negalėjo įsivaizduoti. Jei „Hezbollah“ nesuprato žinutės, tai supras, patikinu jus“, – sakoma N. Netanyahu pareiškime.

Jame žadama sugrąžinti namo Šiaurės Izraelio gyventojus, priverstus pasitraukti dėl beveik metus trunkančių susišaudymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas