Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Libano valstybinė žiniasklaida: per Izraelio smūgį Libane žuvo du žmonės

Beirutas, birželio 2 d. (AFP-BNS). Libano valstybinė žiniasklaida sekmadienį pranešė, kad per Izraelio smūgį šalies pietuose, suintensyvėjus Izraelio ir galingo šiitų judėjimo „Hezbollah“ kovoms, žuvo du civiliai.
KAWNAT HAJU / AFP
KAWNAT HAJU / AFP

Izraelis ir islamistų grupuotės „Hamas“ sąjungininkė „Hezbollah“ beveik kasdien apsikeičia ugnimi po to, kai spalio 7 dieną palestiniečių grupuotė surengė išpuolį Pietų Izraelyje, kuris savo ruožtu išprovokavo karą Gazos Ruože.

„Du civiliai žuvo per Izraelio smūgį, kurio taikinys buvo jų namai Houlos kaime,“ netoli sienos, pranešė Nacionalinė naujienų agentūra.

Vietos pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad žuvusieji buvo „du broliai piemenys, kurių namai buvo sugriauti“.

Galinga proiranietiška grupuotė pranešė, kad rytą paleido kelis atakos dronus į Izraelio karines pozicijas okupuotose Golano aukštumose, praėjus vos kelioms valandoms po to, kai Izraelis nusitaikė į jos kovotojus atokioje rytinio Libano vietovėje toli nuo sienos.

Izraelio kariuomenė sekmadienį pranešė, kad atsakydama į tai, jog „Hezbollah“ dieną prieš tai paleido raketą į vieną iš jos dronų, „veikusių Libano oro erdvėje“, jos „naikintuvai smogė „Hezbollah“ „teroristinės organizacijos naudojamam kariniam kompleksui Bekaa teritorijoje Libane“.

Nuo penktadienio Izraelis intensyviai apšaudo kelis Pietų Libano kaimus. Per smūgius žuvo moteris, su „Hezbollah“ susijęs gelbėtojas ir du šios grupuotės kovotojai.

Atsakydama „Hezbollah“ teigė surengusi kelias atakas prieš Izraelio karinius objektus ir numušusi Izraelio droną „Hermes 900“.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, per beveik aštuonis smurto pasienyje mėnesius Libane žuvo mažiausiai 451 žmogus, daugiausia kovotojai, bet taip pat ir daugiau kaip 80 civilių.

Izraelis teigia, kad jo pusėje žuvo 14 karių ir 11 civilių. 

Dešimtys tūkstančių žmonių abiejose pusėse buvo priversti palikti namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas