Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Libano žiniasklaida praneša apie naujus Izraelio smūgius

Izraelis trečią dieną atakuoja pietų Libaną, trečiadienį pranešė oficialioji libaniečių žiniasklaida.
Beirutas / Marwan Naamani / dpa/picture-alliance
Beirutas / Marwan Naamani / dpa/picture-alliance
Temos: 2 Izraelis Libanas

„Nuo 5 val. ryto (vietos ir Lietuvos laiku) priešo karo lėktuvai smogė“ kelioms pietų Libano teritorijoms, pranešė oficialioji Nacionalinė naujienų agentūra ir pridūrė, kad esama aukų.

Libano sveikatos ministerija antradienį sakė, kad per dvi dienas Izraelio antskrydžių prieš „Hezbollah“ žuvo 564 žmonės.

Tuo metu Libano užsienio reikalų ministras Abdallah Bou Habibas (Abdala Bu Habibas) pareiškė, kad Izraeliui suaktyvinus karinę kampaniją prieš „Hezbollah“, perkeltųjų libaniečių skaičius išaugo iki beveik 500 000.

Prieš naujausius Izraelio smūgius Libane buvo apie 110 tūkst. perkeltųjų asmenų, bet „dabar jų skaičius tikriausiai artėja prie pusės milijono“, antradienį sakė A. Bou Habibas, kuris dalyvavo Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, Carnegie (Karnegio) tarptautinės taikos fondo renginyje.

Izraelio kariuomenė teigia darysianti „viską, kas būtina“, kad nustumtų „Hezbollah“ nuo Libano sienos su Izraeliu.

Izraelis ir „Hezbollah“ apsikeitinėja ugnimi nuo pat Izraelio ir „Hamas“ karo pradžios pernai spalį. Pirmadienį Izraelis surengė šimtus antskrydžių pietų ir rytų Libane, per kuriuos žuvo beveik 500 žmonių ir daugiau kaip 1 600 buvo sužeisti.

Tūkstančiai žmonių pabėgo iš pietų Libano, užkimšdami pagrindinį greitkelį, vedantį į Beirutą, ir tai buvo didžiausias egzodas nuo 2006 metų Izraelio ir „Hezbollah“ karo.

Be to, šalis vis dar bando atsigauti po prieš savaitę įvykdyto mirtino išpuolio prieš ryšių įrenginius. Libanas dėl išpuolių apkaltino Izraelį, tačiau šis savo atsakomybės nei patvirtino, nei paneigė.

Antradienį „Hezbollah“ vėl paleido apie 100 sviedinių į Izraelį, pranešė žydų valstybės kariuomenė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas