Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Libijos premjeras dėl saugumo komandos sugrąžinimo atšaukė vizitą Bengazyje

Libijos laikinasis premjeras pirmadienį atšaukė savo apsilankymą šalies rytuose, nes iš rytinio Bengazio miesto oro uosto buvo sugrąžinta vyriausybės priešakinė saugumo komanda, sakė pareigūnai.
Libijos laikinasis premjeras Abdul Hamidas Dbeibah
Libijos laikinasis premjeras Abdul Hamidas Dbeibah / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Libija Politika

Premjeras Abdul Hamidas Dbeibah ir jo ministrų kabinetas turėjo surengti susitikimą Bengazyje – rytinę šalies dalį kontroliavusių Khalifos Haftaro pajėgų pagrindiniame bastione.

Vyriausybės atstovas Mohamedas Hamuda vėlai sekmadienį sakė, kad susitikimas Bengazyje atidėtas. Priežasties jis nenurodė, bet sakė, kad vyriausybė siekia nustatyti kitą susitikimo datą.

Vienas vyriausybės pareigūnas sostinėje Tripolyje sakė, kad sprendimas priimtas pareigūnams Bengazio oro uoste išsiuntus atgal ginkluotą palydą, nusiųstą užtikrinti A.H.Dbeibah vizito saugumo.

Vienas Kh.Haftaro pajėgų pareigūnas teigė, kad palyda norėjo perimti oro uosto saugumą premjero vizito metu, bet oro uosto pareigūnai tokį reikalavimą atmetė. Pasak šio šaltinio, daug vyriausybės pareigūnų, įskaitant prezidentinės tarybos vadovą, anksčiau lankėsi Bengazyje ir jų kelionių saugumu rūpindavosi mieste jau esančios pajėgos.

Abu pareigūnai nenorėjo skelbti savo pavardžių, nes neturėjo įgaliojimų kalbėtis su žurnalistais.

Vasarį paskirta A.H.Dbeibah laikinoji vyriausybė pakeitė dvi konkuravusias administracijas: vieną šalies rytuose ir kitą vakaruose. Abi administracijas rėmė skirtingos sukarintos pajėgos ir skirtingos užsienio galios.

Libija nugrimzdo į chaosą po NATO remto 2011 metų sukilimo, per kurį buvo nuverstas ir nužudytas ilgametis diktatorius Muamaras Kadhafi.

Pagrindinis laikinosios vyriausybės tikslas yra gruodį surengti rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas