Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių ekspertas nerado gruzinių kalinių prievartavimo požymių

Ekspertas iš Lietuvos, pakviestas į Gruziją padėti ištirti galimą kalinių kankinimą, pareiškė neradęs požymių, kad jo apžiūrėti du nuteistieji būtų buvę seksualiai prievartaujami naudojant įvairius daiktus. Opozicijos įsitikinimu, jam neleido susitikti su tikrosiomis smurto aukomis, rašo newsru.com.
Protestas prieš kalinių kankinimą Gruzijos kalėjime
Protestas prieš kalinių kankinimą Gruzijos kalėjime / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Valstybinės teismo medicinos tarnybos vadovą Romą Raudį esą delegavo Teisingumo ministerija, kai Gruzijos televizija parodė vaizdus, kaip viename iš šalies kalėjimų galimai kankinami kaliniai.

BBC laidai „Newshour“ ekspertas esą nurodė susitikęs su dviem nuteistaisiais, kuriuos, „sprendžiant iš kadrų, prievartavo pašaliniais daiktais“.

„Kadangi Gruzijoje buvau kaip teismo medicinos ekspertas, mane labiausiai domino medicininė reikalo pusė. Aš juos kamantinėjau apie neva buvusią seksualinę prievartą, naudojant pašalinius daiktus“, – kalbėjo R.Raudys.

Sutikti žmonės neatskleidė, kaip buvo filmuojama, nors prisipažino, kad tuo metu jiems buvo nurodoma, ką daryti. Vienas iš kalinių esą patvirtino, kad su juo buvo grubiai bendraujama, tačiau abu kategoriškai atmetė seksualinio prievartavimo faktą.

R.Raudžio žodžiais, filmuotoje medžiagoje matyti guminė lazda ir šluota. Šie daiktai esą palieka ilgai išliekančias žymes. „Apžiūrėjus kalinius, prievartos faktai nepasitvirtino, pažeidimų nematyti“, – pažymėjo jis.

Ekspertas pridūrė ant kalinių kūnų neradęs ir kitų smurto žymių, nors jos esą galėjo laikui bėgant išnykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento