Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos žydų palikuonis atskleidė naują Osamos bin Ladeno nužudymo versiją

Pulitzerio premijos laureatas, tiriamosios žurnalistikos specialistas Seymouras Hershas pareiškė, kad JAV prezidentas Barackas Obama melavo dėl Osamos bin Ladeno nužudymo, siekdamas politinio populiarumo, skelbia independent.co.uk.
Seymouras Hershas.
Seymouras Hershas. / wikipedia.com nuotr.

78 metų S.Hershas, kurio tėvai atvyko į JAV iš Lietuvos, teigia, kad JAV specialiųjų pajėgų nariai nušovė neįgalų ir beginklį O.bin Ladeną, kurį kaliniu jau laikė Pakistano žvalgybos pareigūnai.

S.Hershas anksčiau tyrė cheminio ginklo naudojimo atvejus Sirijoje, o dabartinę O.bin Ladeno nužudymo versiją skelbia gavęs iš vieno žvalgybos pareigūno. Jo teigimu, Pakistanas laikė O.bin Ladeną įkaitu ir naudojo jį deryboms su „al Qaeda“ bei Talibano kovotojais.

Baltųjų rūmų teigimu, žymiausias pasaulio teroristas buvo nukautas per susišaudymą, slaptos operacijos Pakistane metu. Atsakomybę už jo nušovimą prisiėmė specialiųjų pajėgų narys Robas O'Neillas.

S.Hersho teigimu, Pakistanas tiesiog įsileido šiuos JAV karius ir leido jiems nukauti nesipriešinantį O.bin Ladeną mainais į galimybę gauti 25 milijonų dolerių atlygį ir galimybę pagerinti dvišalius santykius.

O.bin Ladenas
O.bin Ladenas

Baltieji rūmai tvirtino, kad O.bin Ladenas būtų buvęs paimtas įkaitu, jei tik būtų buvusi tokia galimybė, tačiau jis priešinosi ir buvo nukautas, tačiau S.Hersho teigimu rugsėjo 11-osios teroro aktus suplanavęs teroristų vadas jau buvo luošys ir vargiai galėjo pasipriešinti grupei puikiai treniruotų karių.

„Tiesa tokia, kad bin Ladenas buvo neįgalus, bet mums neleidžiama to garsiai pasakyti“, – prasitarė buvęs žvalgybos pareigūnas.

S.Hershas tikina, kad O.bin Ladeno įtaka paskutiniais metais buvo smarkiai perdėta. „Baltieji rūmai turėjo sudaryti įvaizdį, kad jis vis dar svarbus. Kitaip kam jį žudyti?“ – tvirtino S.Hershas.

Baltųjų rūmų atstovai paneigė šias kalbas ir pavadino gandais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai