Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 21 /14:49

A.Navalno gydytoja, išgirdusi diagnozę „medžiagų apykaitos sutrikimas“, rėžė: laiko idiotais, slepia nuodus

Pagrindinė opozicionieriaus Aleksejaus Navalno, kuris dėl įtariamo apnuodijimo išvakarėse atsidūrė Sibiro ligoninėje, diagnozė yra medžiagų apykaitos sutrikimas, penktadienį pareiškė Omsko ligoninės spaudos tarnyba, remdamasi vyriausiuoju gydytoju Aleksandru Murachovskiu.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Sąmonę prarado dėl sumažėjusio cukraus kiekio?

„Šiandien turime darbinių diagnozių. Pagrindinė – angliavandenių pusiausvyros sutrikimas, tai yra medžiagų apykaitos sutrikimas“, – tvirtino medikas.

Jo teigimu, „tai galėjo kilti staigiai sumažėjus cukraus kiekiui kraujyje, [A. Navalnui būnant] lėktuve, o tai lėmė sąmonės praradimą“.

„Įprastos cheminės medžiagos“

A.Murachovskis tvirtino, kad A.Navalno organizme neaptikta jokių nuodų ar kitų neįprastų medžiagų pėdsakų. Tačiau tyrimai dar tęsiami.

Anot mediko, cheminių medžiagų komponentai, kurių rasta ant politiko odos ir drabužių, pasirodė esanti „paprasta pramoninė chemija“.

„Buvo kalbėta apie cheminį komponentą. Buvo paimti odos, drabužių ir nagų mėginiai. Tai – įprasta pramoninė chemija, kuri naudojama plastiko stiklinėse. Šis komponentas rastas ne kraujyje, o ant žmogaus odos ir drabužių“, – tikino ligoninės vadovas.

Anksčiau A.Navalno atstovas pranešė, jo vyr. gydytojo kabinete pasirodžiusi transporto policijos atstovė teigė, jog ant politiko drabužių ir daiktų rasta mirtinai pavojingos medžiagos. Esą ji pareiškė, jog ji pavojinga ne tik komos ištiktam A.Navalnui, bet ir aplinkiniams, todėl reikia dėvėti apsauginius kostiumus.

Jei diagnozė yra „medžiagų apykaitos sutrikimas“, kodėl Aleksejaus neišleidžia į Berlyną? Todėl, kad bando išlaukti tris dienas, kad organizme neliktų nuodų pėdsakų ir Europoje jau nebebūtų įmanoma nustatyti šių toksinių medžiagų.

Tačiau iki šiol nepranešta apie jokius negalavimus kitų žmonių, kurie skrido su A.Navalnu lėktuvu ar jį gydė.

A.Navalno gydytoja: „Mus laiko idiotais“

A.Navalno gydytoja, „Gydytojų aljanso“ vadovė Anastasija Vasiljeva, kuri taip pat yra Omske, sukritikavo oficialią versiją, dėl ko politiką ištiko koma.

„Medžiagų apykaitos sutrikimas gali būti, jei žmogus turi daug ligų. Tai būklė, o ne diagnozė. Ir cukraus kiekio sumažėjimas ne diagnozė. Beje, vakar cukraus kiekis buvo normalus. Mus vėl laiko idiotais: kalba bendrybes, o išsiaiškinti komos priežastį ir diagnozę nesugeba. Jei diagnozė yra „medžiagų apykaitos sutrikimas“, kodėl Aleksejaus neišleidžia į Berlyną? Todėl, kad bando išlaukti tris dienas, kad organizme neliktų nuodų pėdsakų ir Europoje jau nebebūtų įmanoma nustatyti šių toksinių medžiagų. Tai apnuodijimas, dėl kurio kilo sunkus medžiagų apykaitos sutrikimas“, – sakė ji.

Tuo tarpu A.Navalno atstovė Kira Jarmyš paskelbė įrašą su nuotraukomis, kokios sąlygos Omsko ligoninėje.

VIDEO: Rusijos opozicijos lyderis A.Navalnas atsidūrė komoje – įtariamas tyčinis apnuodijimas

Neleidžia išskraidinti dėl „nestabilios būklės“

A.Navalnas, 44 metų teisininkas ir kovos su korupcija aktyvistas, vienas balsingiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, ketvirtadienį buvo hospitalizuotas Sibiro mieste Omske, kai skrydžio iš Tomsko į Maskvą metu prarado sąmonę, o lėktuvas buvo priverstas skubiai nusileisti.

Jo atstovė Kira Jarmyš ketvirtadienį sakė, kad A.Navalnas nuo ryto nieko nevalgė, tik išgėrė arbatos, kurios nusipirko Tomsko oro uoste. Ji kėlė prielaidą, kad aktyvistas galėjo būti apnuodytas.

„Paciento būklė nestabili, patartina atsisakyti bet kokio transportavimo“, – anksčiau penktadienį sakė Omsko ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Anatolijus Kaliničenka, į miestą atskridus lėktuvui, kuriuo A.Navalnas turėjo būti nuskraidintas gydyti į Vokietiją.

Šiuo metu A.Navalnas yra komos būsenos, jam prijungtas dirbtinio plaučių ventiliavimo aparatas. Pasak medikų, pervežimas gali būti pavojingas jo gyvybei.

Kremlius: sprendimas neleisti išvežti A.Navalno turi „grynai medicininį“ pagrindą

Kremlius penktadienį pareiškė, kad medikų sprendimas neleisti išgabenti opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno iš Omsko ligoninės į gydymo įstaigą užsienyje buvo pagrįstas „grynai medicininėmis“ priežastimis.

„Tai yra grynai medicininis sprendimas“, – žurnalistams sakė prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas, Omsko ligoninės, kur po galimo apnuodijimo pateko A.Navalnas, medikams pareiškus, kad būtų nesaugu jį išskraidinti į Vokietiją.

ES tikisi, kad Rusijos valdžia leis išvežti A.Navalną į užsienį gydyti

Europos Sąjunga susirūpinusi dėl Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno sveikatos ir tikisi, kad Rusijos valdžia leis išvežti jį į užsienį gydyti, penktadienį spaudos konferencijoje paskelbė Europos Komisijos atstovė.

„Tikimės greito, nepriklausomo ir skaidraus tyrimo, ir jei [įtarimai dėl A. Navalno apnuodijimo] pasitvirtins, kaltieji turi būti patraukti atsakomybėn“, – sakė ji.

„Mes tikimės, kad Rusijos valdžia tesės savo pažadą leisti tuojau pat saugiai pervežti Navalną į užsienį gydyti, kaip nori jo šeima“, – nurodė atstovė.

Europos Komisija dėkoja Vokietijos medicinos tarnyboms, pasisiūliusioms priimti A.Navalną savo šalyje gydyti, o ES atstovybė Maskvoje palaiko glaudžius kontaktus su Navalno biuru ir atidžiai stebi, kaip klostosi įvykiai, pridūrė atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas