Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Likai gyvas? Rusijos Kursko srityje teks sumokėti baudą už greičio viršijimą lenktyniaujant su dronu

Įsivaizduokite, kad paštu gaunate baudą už tai, kad Rusijos keliu Kurske važiavote dideliu greičiu. Jūs taip padarėte, nes jums iš paskos skriejo ukrainiečių atakos dronas. Tai – kai kurių, netoli fronto linijos gyvenančių, rusų realybė, skelbia naujienų svetainė „Ars technica“.
Ukrainos puolimas Kursko srityje
Ukrainos puolimas Kursko srityje / „AFP“/„Scanpix“

Pirmasis apie tai pranešė susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalas „Mash“.

„Į Kursko sritį atvykę savanoriai ir kariai savanoriai prašo kelių policijos nebausti jų už greičio viršijimą, kai jie bėga nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dronų.“

Teigiama, kad apie tai papasakojo keli žmonės, gyvenantys netoli kovų zonos.

Vienam žinomam kariniam tinklaraštininkui vos per vieną dieną buvo išrašyta baudų už 9 tūkst. rublių (apie 88 eurai). Nurodoma, kad jis įsibėgėjo greitkelyje, kurį beveik kas valandą atakuoja ukrainiečių dronai.

Pasak „Mash“, kelių policija bando būti supratinga ir kartais, atsižvelgiant į dronų situaciją, „greičio viršijimą gali laikyti padarytu esant būtinojo reikalingumo būsenai“. Tačiau tie, kurie gaus baudą už greičio viršijimą, dėl šių aplinkybių turės ją užginčyti teisme.

Negana to, Rusijos savanoriai nerimauja, kad per šias kameras juos gali sekti Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Pati policija rekomenduoja Kursko, Briansko ir Belgorodo sričių gyventojams nesinaudoti vaizdo stebėjimo priemonėmis, nebent tai būtų neabejotinai būtina.

Kadras iš vaizdo įrašo /Ukraina amerikietiškomis bombomis smogė rusams Kursko srityje
Kadras iš vaizdo įrašo /Ukraina amerikietiškomis bombomis smogė rusams Kursko srityje

Atakos dronai Kursko srityje plačiai naudojami net ir tam tikru atstumu nuo dabartinės fronto linijos. Pavyzdžiui, rusų kariniai tinklaraštininkai jau daugiau nei savaitę tvirtina, kad ukrainiečių bepiločiai orlaiviai atakuoja aprūpinimo transporto priemones svarbiame E38 greitkelyje, vedančiame per Kurską, ir skelbia degančių transporto priemonių, esančių šiame kelyje, nuotraukas. E38 kelias yra gerokai į šiaurę nuo žinomų ukrainiečių pozicijų.

„Todėl suprantama, kad rusai tokiuose keliuose skuba. Tačiau eismo kameroms tai nerūpi – kaip ir eismo policijai, kuri prižiūri, kad kameros veiktų“, – rašo „Ars Technica“.

Estų projekto „WarTranslated“ paskyroje socialiniame tinkle „X“ pateikiami keletas su karu Ukrainoje susijusių rusų „Telegram“ pranešimų vertimai į anglų kalbą.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Asociatyvi nuotr.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Asociatyvi nuotr.

Pasak vieno vietinio rusų komentatoriaus, „fronto zonose ir toliau renkamos baudos už kelių eismo taisyklių pažeidimus... Pavyzdžiui, vairuotojai viršija leistiną greitį, norėdami pasprukti nuo drono, arba greitai važiuoja per pavojingą vietą; už tai valstybė nuolat renka baudas“.

Kitas rusas skundėsi, kad „faktas, kad Kursko srityje ir toliau veikia stebėjimo kameros, kurios stebi greičio viršijimą. Dažnai pasitaiko atvejų, kai kovotojai baudžiami, kai bėga nuo priešo dronų. Nepadeda ir automobilių valstybinių numerių slėpimas. Pavyzdžiui, Kurčatovo miesto liaudies milicijos vaikinas dėl užklijuoto valstybinio numerio ženklo sulaukė 15 parų arešto.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas