Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Likimo ironija: septyniamilijardojo kūdikio motina, kuriai Vladimiras Putinas padovanojo butą, susirgo vėžiu

Jelena Nikolajeva iš Kaliningrado, kuri visai neseniai džiaugėsi, kad jos mažasis Petia Nikolajevas oficialiai JT pripažintas buvo pripažintas septyniamilijardiniu pasaulio žmogumi (pagal Rusijos versiją), rimtai susirgo.
Septyniamilijardasis pasaulio žmogus, jo mama Jelena Nikolajeva
Jelena Nikolajeva su garsiuoju kūdikiu. / „Scanpix“ nuotr.

Pastaba: JT leido kiekvienai valstybei skelbti savo septyniamilijardąjį kūdikį.

Kaip praneša Kaliningrado spauda, moteriai neseniai buvo diagnozuotas krūties vėžys. Dabar šeima, kuri iš Rusijos ministro pirmininko Vladimiro Putino dovanų gavo naują butą, skubiai ieško lėšų onkologinei operacijai.

„Mes skambinime visais varpais. Atvejis labai sunkus, apie ligą Jelena sužinojo visai neseniai. O laikas tiksi ne mūsų naudai. Jau kreipėmės į kelias Izraelio klinikas. Ten mums pažadėjo kompleksinį gydymą. Tyrimams pinigų mes dar turėsime – kainuos 3-5 tūkst. JAV dolerių. Bet rasti dar 50 tūkst. gydymui mes neįstengsime, todėl prašome pagalbos“, – pasakojo Jelenos teta Liudmila Madekina.

Kaliningrado žiniasklaida paviešino ir banko sąskaitos numerį, į kurią žmonės gali pervesti pinigus, norėdami padėti septyniamilijardojo kūdikio motinai.

Daugiau apie tai skaitykite portalo 15min.ru versijoje, taip pat žiurėkite filmuotą medžiagą apie kūdikį.

Aistros dėl Rusijos septyniamilijardojo kūdikio: Kaliningrade, Sankt Peterburge ar Kamčiatkoje?

JT kiekvienai šaliai leido paskelbti savo septyniamilijardąjį kūdikį. Iš pradžių Rusjos valstybinė

„Scanpix“ nuotr./Septyniamilijardasis pasaulio žmogus, jo mama Jelena Nikolajeva ir Vladimiras Putinas
„Scanpix“ nuotr./Septyniamilijardasis pasaulio žmogus, jo mama Jelena Nikolajeva ir Vladimiras Putinas

televizija parodė berniuką, gimusį Rusijos Kaliningrado eksklave, apsuptame Europos Sąjungos (ES) narių Lietuvos ir Lenkijos, kurį pareigūnai paskelbė tuo simboliniu pasaulio naujagimiu.

Tačiau už devynių laiko zonų, kitame pasaulio pakraštyje esančio Kamčiatkos regiono valdžia išleido pareiškimą, kuriame su pasididžiavimu sako, kad septyniamilijardasis pasaulio žmogus gimė pagrindiniame šio regiono mieste Kamčiatkos Petropavlovske.

Nenorėdamos pernelyg sureikšminti kokio nors vieno asmens, Jungtinės Tautos (JT) nurodė 2011 m. spalio 31 d. (kai pasaulio gyventojų skaičius pasiekė septynis milijardus), neskelbti jokio konkretaus septyniamilijardojo kūdikio, todėl įvairios pasaulio šalys galėjo skelbti savus „septyniamilijarduosius“ gyventojus.

Kaliningrado sritis, kuri anksčiau priklausė vokiečių Rytų Prūsijai ir kurią Sovietų Sąjunga aneksavo po Antrojo pasaulinio karo, pranešė, kad JT septyniamilijarduoju kūdikiu pavadino Piotrą Nikolajevą, kurį vidurnaktį pagimdė mama Jelena.

Tačiau Kamčiatkos gubernatorius Vladimiras Iliuchinas paskelbė pareiškimą, kad šis titulas priklauso Marinos Bogdanovos kūdikiui Aleksandrui, gimusiam 19 minučių po vidurnakčio vietos laiku, nes jis yra pirmasis, pirmadienį Rusijos teritorijoje gimęs vaikas.

„Žinoma, daugybė pretendentų į septyniamilijardojo (vardą), – buvo rašoma V.Iliuchino pareiškime. – Bet mūsų šalis, kaip žinome, prasideda Kamčiatka. Tad manome, kad septynių milijardų dieną Rusijoje pirmas gimė Kamčiatkos berniukas“.

Kaip nurodo JT populiacijos fondas, Sankt Peterburgas, Kaliningradas ir Kamčiatkos Petropavlovskas buvo atrinkti kaip miestai, kuriuose pirmiems po vidurnakčio gimusiems kūdikiams bus įteikti specialūs sertifikatai, liudijantys, kad jie gimė tą dieną, kai pasaulio gyventojų skaičius padidėjo iki septynių milijardų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai