Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Likus metams iki prezidento rinkimų Venesuelos lyderis pristatė naują televizijos laidą

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro pirmadienį, likus metams iki šalies vadovo rinkimų, per visuomeninį televizijos kanalą pradėjo rodyti savo laidą.
Venesuelos lyderis Nicolas Maduro
Venesuelos lyderis Nicolas Maduro / „AFP“/„Scanpix“

„Pradėjome naują komunikacijos etapą“, – teigė socialistų lyderis, pristatydamas naują televizijos laidą „Su Maduro“ (Con Maduro).

Šalies opozicija nuolat kritikuoja valdžios naudojimąsi visuomenine žiniasklaida, teigdama, kad jai labai trūksta prieigos prie jos.

N.Maduro eina savo pirmtako ir mentoriaus Hugo Chavezo, kuris buvo šalies prezidentu 1999–2013 metais, pėdomis. Jis sekmadieniais vesdavo laidą „Sveiki, Prezidente“ (Alo, presidente), kurios trukmė nebuvo griežtai nustatyta ir kartais trukdavo valandų valandas.

Pirmosios laidos metu N.Maduro pristatė dirbtinio intelekto avatarą, kurį pavadino „Sira“ – tai nuoroda į „Apple“ kompanijos sukurtą „Siri“. Manoma, kad šiuo avataru bandoma pašiepti neseniai mestus kaltinimus, kad Venesuelos vyriausybė naudoja dirbtinį intelektą dezinformacijos kampanijoms.

Tiesioginės transliacijos, dalyvaujant didžiajai daliai vyriausybės atstovų, metu prezidentas atsiliepė į vienos žiūrovės skambutį.

Šis N.Maduro pasirodymas televizijoje nėra naujiena. 2013–2017 metais jis ne tik ėjo prezidento pareigas, bet ir vedė sekmadieninę laidą „Kontaktas su Maduro“ (Contacto con Maduro).

2017 metais ši laida buvo pervadinta „Sekmadieniai su Maduro“ (Los Domingos con Maduro), tačiau vėliau tais pačiais metais jos transliacija buvo sustabdyta. Be to, 2017 metų sausio–gruodžio mėnesiais prezidentas rengė laidą, kurioje politiką derino su muzika ir net šoko prieš televizijos kameras su savo žmona Cilia Flores.

„Jie sako, kad dėl to, jog šoku salsą, esu beprotis. Bet jei šoka Barackas Obama (Barakas Obama), mes sakome: „Jis ne išprotėjęs, jis šaunus“, – tuomet sakė jis, turėdamas omenyje tuometinį JAV prezidentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas