Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Linkevičius su pirmuoju oficialiu vizitu lankysis Indonezijoje

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius rugpjūčio 27–28 dienomis lankysis Indonezijoje. Tai bus pirmasis oficialus Lietuvos užsienio reikalų ministro vizitas į šią Pietryčių Azijos šalį.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vizito metu numatyti susitikimai su Indonezijos parlamento pirmininku, užsienio reikalų, prekybos, žemės ūkio, energetikos ir transporto ministrais, Prekybos ir pramonės rūmų pirmininku, sostinės Džakartos vadovu, ASEAN generaliniu sekretoriumi, paskirtuoju ES ambasadoriumi Indonezijai.

Planuojama vizito metu pasirašyti tris dvišalius susitarimus: dėl ekonominio ir techninio bendradarbiavimo, dėl vizų režimo panaikinimo diplomatinių ir tarnybinių pasų turėtojams bei Susitarimo memorandumą dėl dvišalių užsienio reikalų ministerijų konsultacijų.

Auganti verslo rinka

Indonezijos verslininkams taip pat bus pristatyta Lietuvos ekonomika, verslo ir investicijų galimybės.

Per pastaruosius penkerius metus jos apimtys padidėjo apie 60 proc. Lietuva į Indoneziją daugiausia eksportuoja pieno produktų.

Lietuva siekia stiprinti politinį, ekonominį, kultūrinį bendradarbiavimą su Pietryčių Azijos šalimis. Indonezija yra svarbi šio regiono geopolitinė veikėja ir didžiausia pasaulyje musulmoniška valstybė, turinti daugiau nei 250 mln. gyventojų.

Pastebimos teigiamos tendencijos dvišalėje prekyboje – per pastaruosius penkerius metus jos apimtys padidėjo apie 60 proc. Lietuva į Indoneziją daugiausia eksportuoja pieno produktų.

Lietuva ir Indonezija diplomatinius santykius užmezgė 1993 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento