Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Link Meksikos ir Floridos artėjantis uraganas „Milton“ sustiprėjo iki 4 kategorijos

Uraganas „Milton“, keliantis grėsmę Meksikai ir Floridai, pirmadienį sustiprėjo iki ketvirtos kategorijos, pranešė JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC).
 / AP
/ AP

Audra atslenka po tose pačiose vietovėse praūžusio uragano „Helene“, todėl kai kuriems Floridos gyventojams vėl buvo liepta evakuotis.

„Milton“ dabar yra itin pavojingas ketvirtos kategorijos uraganas pagal Saffiro-Simpsono (Safiro-Simpsono) uraganų vėjų skalę“, jo didžiausias nuolatinis vėjas siekia 67 m/s, sakoma NHC pranešime.

Tarnyba įspėjo, kad Meksikos Jukatano pusiasalyje vandens lygis gali pakilti 1,5 metro, o pakrantėje gali susidaryti pavojingai didelės bangos.

Prognozuojama, kad Floridoje iškris 250 mm kritulių, vietomis iki 380 mm, o miestų teritorijose kils staigūs potvyniai.

Po stichijos „Helene“, per kurią keliose JAV pietryčių valstijose žuvo daugiau kaip 225 žmonės, gelbėtojai vis dar skuba teikti pagalbą.

Mokslininkai teigia, kad klimato kaita greičiausiai prisideda prie uraganų stiprėjimo, nes šiltesniame vandenyne yra daugiau energijos, kuria jie gali maitintis.

Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas paskelbė, kad 51 iš 67 jo valstijos apygardų paskelbta nepaprastoji padėtis dėl uragano „Milton“, ir prognozuoja, kad audra gali turėti didelį poveikį.

Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) buvo informuotas apie situaciją ir pareiškime nurodė, kad jo administracija rengia gyvybes gelbstinčius išteklius.

Uraganas „Helene“ Floridos pakrantę nusiaubė kaip ketvirtos kategorijos audra, sukėlė liūtis ir didžiulius potvynius atokiuose šiaurinių valstijų, įskaitant Šiaurės Karoliną ir Tenesį, miestuose.

Rugsėjo 26 dieną Floridai smogusi audra po uragano „Katrina“ 2005 metais buvo daugiausiai aukų JAV žemyninėje dalyje pareikalavusi stichija, o žuvusiųjų skaičius vis dar auga.

Gyventojai, ypač kalnuotose vietovėse, liko be elektros ir geriamojo vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas