Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londonas ragina B.al Assadą trauktis iš valdžios, jo pajėgoms baigiant užimti Alepą

Jungtinė Karalystė antradienį pakartojo savo raginimą Sirijos prezidentui Basharui al Assadui atsistatydinti dėl jo „žvėriško žiaurumo“ Sirijos žmonėms, vyriausybės pajėgoms pasiruošus atsiimti visą Alepą iš sukilėlių.
Kadaise komerciniu Sirijos centru laikytas Alepas beveik visiškai sugriautas.
Kadaise komerciniu Sirijos centru laikytas Alepas beveik visiškai sugriautas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes tikrai nemanome, kad prezidentas B.al Assadas, vadovaujantis tokiam žvėriškam žiaurumui prieš Sirijos žmonės, reiškia kelią į ilgalaikę, saugią ir klestinčią Sirijos ateitį“, – sakė premjerės Theresa May atstovė žurnalistams.

„Todėl mes manome, kad turi būti politinis perėjimas nuo B.al Assado“, – pridūrė ji.

Jungtinės Tautos antradienį pranešė turinčios patikimos informacijos, kad vyriausybę palaikančios pajėgos Alepe kaltos dėl egzekucijų dešimtims civilių, tarp jų moterų ir vaikų, lemtingiems susirėmimams artėjant prie pabaigos.

Tuo metu internete plinta desperatiški Alepe įstrigusių civilių „atsisveikinimo“ įrašai, kuriuose žmonės teigia, kad juos baigia pasiekti vyriausybės pajėgos, ir maldaujama „sustabdyti genocidą“.

VIDEO: Alepe įstrigę civiliai maldauja padėti ir atsisveikina su pasauliu

Pasak T.May atstovės, šie pranešimai kelia didelį susirūpinimą.

„Mūsų svarbiausias prioritetas, be jokios abejonės, turi būti pagalba tiems, kurių gyvybės yra pavojuje, – kalbėjo ji. – Mes su savo partneriais toliau ir plačiau nagrinėjame, ko galėtumėme imtis, siekdami užtikrinti, kad žmonės ten atsakytų už savo veiksmus, ir tas darbas bus tęsiamas“.

Šios savaitės Europos Sąjungos viršūnių susitikime Jungtinė Karalystė paragins Bendrijos lyderius „tvirtai ir aiškiai pareikšti“ dėl padėties Alepe, dėl „humanitarinės pagalbos ir paliaubų būtinybės“, sakė britų premjerės atstovė.

Per mažiau nei mėnesį B.al Assado kariuomenė ir jos sąjungininkės įnirtingai kovodamos susigrąžino didžiąją dalį sukilėlių valdytos Alepo teritorijos iš sukilėlių ir yra pasiruošusios visiškai juos išstumti iš šio miesto, suduodamos didžiausią smūgį kovotojams per daugiau nei penkerius metus nesiliaujantį Sirijos konfliktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito