Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Londone tūkstančiai žmonių surengė propalestinietišką demonstraciją

Londone šeštadienį protestavo tūkstančiai palestiniečius remiančių protestuotojų, kurie Jungtinės Karalystės sostinėje surengė naujausią demonstraciją, reikalaujančią nutraukti ugnį Gazos Ruože ir suteikti daugiau pagalbos karo nuniokotai teritorijai.
Steve Taylor / ZUMAPRESS.com
Steve Taylor / ZUMAPRESS.com

Renginys, kurį organizavo Palestinos solidarumo kampanija, prasidėjo miesto centre esančioje Russello (Raselo) aikštėje, o po pietų dalyviai žygiavo į Trafalgaro aikštę.

Mažesnis skaičius demonstrantų taip pat dalyvavo Izraelio palaikymo protesto akcijoje; abi demonstracijas skyrė policijos eilės.

Nuo tada, kai Izraelis pradėjo karinį atsaką į precedento neturintį islamistų grupuotės „Hamas“ išpuolį spalio 7 dieną, Londone vyko daugybė didelio masto propalestinietiškų protestų, taip pat mažesnių proizraelietiškų kontrdemonstracijų.

Protestai palestiniečiams palaikyti vis sukėlė ginčų ir sulaukė kritikos, kad kursto priešišką aplinką žydų tautybės žmonėms. Kai kurie valdančiųjų konservatorių įstatymų leidėjai pavadino juos neapykantos eitynėmis.

Per tuos mėnesius policija suėmė dešimtis žmonių už antisemitines skanduotes ir plakatus, uždraustos organizacijos propagavimą ir gelbėjimo tarnybų darbuotojų užpuolimą.

Šeštadienį pareigūnai suėmė keturis asmenis, apkaltintus neapykantos ir su terorizmu susijusiais nusikaltimais bei viešosios tvarkos pažeidimais.

Vyras buvo sulaikytas dėl su terorizmu susijusio nusikaltimo, susijusio su „kvietimu remti uždraustą organizaciją“, pranešė Londono metropoliteno policija.

Organizatoriai visą laiką tvirtino, kad jie naudojasi savo demokratinėmis teisėmis ir kad įstatymų pažeidėjai sudaro nedidelę mažumą iš visų dalyvių, kurių kartais būna ir dešimtys tūkstančių.

Ruošiantis šeštadieniui Londono policija teigė, kad buvo parengusi „griežtą policijos veiksmų planą“, įskaitant reikalavimą, kad eitynių dalyviai laikytųsi iš anksto patvirtinto maršruto ir išsiskirstytų iki 17 val. vietos (19 val. Lietuvos) laiku.

Komisaro pavaduotojo padėjėjas Andy Valentine'as (Endis Valentainas), vadovavęs policijos operacijai, sakė, kad ši diena buvo labai įtempta, nes visoje sostinėje vyko dar keli renginiai.

Ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) anksčiau šį mėnesį paragino pareigūnus imtis griežtesnių veiksmų prieš tokių renginių dalyvius, sakydamas, kad jie „nusirito iki to, kad ėmė bauginti, grasinti ir planuoti smurto veiksmus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas