Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono Nacionalinėje galerijoje aktyvistai surengė protesto akciją prieš ginklų siuntimą

Aktyvistai trečiadienį Londono  Nacionalinėje galerijoje ant Pablo Picasso (Pablo Pikaso) paveikslo trumpam užklijavę kruvinos motinos ir vaiko iš Gazos Ruožo paveikslą, ragindami įvesti ginklų embargą Izraeliui.
- / AFP
- / AFP

Nacionalinė galerija pranešė, kad policija sulaikė du žmones po incidento, susijusio su P. Picasso 1901 metų kūriniu „Motinystė“ (Motherhood). Priduriama, kad kūriniui žala nebuvo padaryta. 

Aktyvistų grupė „Youth Demand“ pranešė, kad du jos protestuotojai ant P. Picasso paveikslo apsauginio stiklo užklijavo vaiko ir motinos iš Gazos Ruožo nuotrauką. 

Socialiniuose tinkluose „Youth Demand“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip apsaugos darbuotojas nuima minėtą nuotrauką. Taip pat vienas protestuotojas skandavo „Laisva, laisva Palestina“, o vėliau buvo išvestas iš patalpos ir sulaikytas. 

Vėliau jis pareiškė manantis, kad JK vyriausybė prisidėjo prie genocido palestiniečių anklave, ir pridūrė, kad visuomenė plačiai reikalauja nutraukti ginklų tiekimą Izraeliui. 

„Youth Demand“ jau anksčiau protestavo prie Kenotafo karo memorialo Londone, o šių metų pradžioje planavo sutrikdyti karaliaus Charlesas III (Karolio III) kalbą atidarant parlamentą.

Londono Nacionalinės galerijos išplatintame pareiškime teigiama, kad į kambarį, kuriame saugomas P. Picasso paveikslas, įžengė du protestuotojai. 

„Vienas iš jų buvo sulaikytas po to, kai iš pradžių bandė prie meno kūrinio pritvirtinti, kaip atrodė, popieriaus lapą. Ant grindų buvo išmėtyta šiek tiek dažų, – priduriama pranešime. – Policija atvyko į įvykio vietą ir sulaikė porą. Šiuo metu patalpa uždaryta. Paveikslams žala nepadaryta.“

Londono metropoliteno policija nurodė, kad buvo sulaikyti du įtariamieji. 

Praėjusį mėnesį du klimato aktyvistai iš grupės „Just Stop Oil“ (JSO) buvo nuteisti kalėti atitinkamai 20 mėnesių ir dvejus metus už tai, kad Nacionalinėje galerijoje sriuba apipylė olandų dailininko Vincento van Gogho (Vincento van Gogo) paveikslą „Saulėgrąžos“ (Sunflowers).

Anksčiau kelių garsių menininkų paveikslai taip pat buvo tapę klimato kaitos aktyvistų protestų taikiniu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas