Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 11 21 /15:18

Luhansko separatistų valdžios pastatus blokuoja ginkluoti asmenys

Dalį gatvių Rytų Ukrainos Luhansko miesto centre užblokavo ginkluoti asmenys, antradienį iš įvykio vietos pranešė liudininkai. Manoma, kad įtampa susijusi su vidiniu konfliktu vadinamosios Luhansko liaudies respublikos (LLR) vadovybėje.
Luhansko separatistų valdžios pastatus blokuoja ginkluoti asmenys
Luhansko separatistų valdžios pastatus blokuoja ginkluoti asmenys / „Twitter“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Luhanskas

Pasak liudininkų, ginkluoti asmenys, vilkintys kamufliažines uniformas be skiriamųjų ženklų, užblokavo privažiavimus prie apsišaukėliškos LLR vidaus reikalų ministerijos pastato.

Važiuojamoji dalis užstatyta autobusais ir automobiliais. Šalia vieno įėjimo į VRM pastatą stovi šarvuotis ir budi ginkluoti asmenys. Savo veiksmų motyvų jie neaiškina.

VIDEO: ГТРК ЛНР.Вооруженные люди в центре Луганска. 21 ноября 2017.

Be to, ginkluoti asmenys užblokavo ir privažiavimus prie pastato, kur dirba LLR administracijos vadovas.

Šaltinis iš LLR jėgos struktūrų naujienų agentūrą „Interfax“ informavo, kad šie įvykiai gali būti susiję su išvakarėse VRM vadovo Igorio Korneto paskelbtu pranešimu apie atsistatydinimą. Be kita to, jo atžvilgiu buvo pradėta baudžiamoji byla.

Kaip pranešama, keletas LLR VRM darbuotojų antradienio rytą kreipėsi į respublikos vadovą ir išreiškė nepasitenkinimą I.Korneto pasitraukimu iš pareigų.

Ukrainoje ir Rusijoje skelbiama, kad įvykiai Luhanske iš tiesų susiję su I.Kornetu, jei tiksliau – su pastarojo konfliktu su LLR vadovu Igoriu Plotnickiu.

„Leiskite paaiškinti, kas vyksta Luhanske. Plotnickis atleido LLR vidaus reikalų ministrą Kornetą. Plotnickį remia (Vladislavas) Surkovas (V.Putino patarėjas, – red.), o Kornetą – Rusijos Federalinė saugumo tarnyba.

Jie tiesiog kovoja dėl įtakos. (Aleksandras) Zacharčenka (Donecko liaudies respublikos vadovas, – red.), kuris yra Surkovo žmogus, pasiuntė savo vyrukus, kad jie palaikytų Plotnickį“, – tviteryje parašė Ukrainos informacijos politikos viceministras Dmytro Zolotuchinas.

Pats I.Kornetas antradienį viešai paskelbė, kad jis nei atsistatydino, nei buvo atleistas, ir šypsodamasis pridūrė, jog „karinė operacija Luhanske sustabdė ukrainiečių planuotus sabotažo ir teroristinius aktus“.

Luhansko separatistų lyderis I.Plotnickis irgi pareiškė, kad padėtis teritorijoje valdoma ir kad imamasi priemonių šiai krizei išspręsti.

„Noriu patikinti, kad LLR vadovybė kontroliuoja padėtį ir kad šis incidentas artimiausiu metu bus visiškai išspręstas“, – sakoma I.Plotnickio oficialiame tinklalapyje paskelbtame pranešime.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Igoris Plotnickis
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Igoris Plotnickis

Separatistų lyderis pridūrė, kad šių veiksmų organizatoriai siekia „sukurti socialinę įtampą LLR miestuose“.

„Vis dėlto jų veiksmai neturėtų būti priežastis panikai ir artimiausiu metu jie bus visiškai nutraukti. Dabar LLR vadovybė daro viską, kas įmanoma, kad užtikrintų respublikos miestų gyventojų saugumą“, – rašo I.Plotnickis.

Prorusiški separatistai Donecko ir Luhansko „liaudies respublikų“ įkūrimą paskelbė po 2014 metų kovo, kai Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį. Dėl to Ukrainos rytuose įsiplieskė iki šiol tebesitęsiantis karas, nusinešęs daugiau kaip 10 tūkst. žmonių gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas