Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Luvro atakos įtariamasis buvo pirmą kartą apklaustas

Prancūzų tyrėjai sekmadienį pradėjo vyro, įtariamo karių, patruliavusių prie Luvro muziejaus Paryžiuje, užpuolimu, tačiau jis atsisakė kalbėti, pranešė vienas šaltinis iš teisėsaugos.
Abdallah El Hamahmy
Abdallah El Hamahmy / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įtariamasis, kaip manoma, Egipto pilietis, buvo pašautas į pilvą ir sunkiai sužeistas penktadienį, kai ginkluotas dviem mačetėmis puolė karius.

Tyrėjai nusprendė jį apklausti ligoninėje, pagerėjus jo būklei, sakė šaltinis.

Tas vyras „dabar atsisako kalbėti su tyrėjais“, pridūrė šaltinis.

Įtariamasis laikomas Paryžiaus ligoninėje nuo penktadienio išpuolio prie muziejaus. Dėl šio išpuolio į šalies laikraščių antraštes vėl grįžo saugumo tema, kai iki Prancūzijos prezidento rinkimų liko trys mėnesiai.

Remiantis telefono pokalbių išrašais ir vizos įrašais, sulaikytasis yra 29 metų Egipto pilietis Abdallah El Hamahmy, gyvenantis Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Į Prancūziją iš Dubajaus jis teisėtai atvyko sausio 26-ąją.

Tyrėjai mano, kad A.El Hamahmy nuomojosi brangų butą šalia Eliziejaus laukų.

„Jokių radikalizmo ženklų“

Policija taip pat tiria žinutes, kurias likus kelioms minutėms iki išpuolio jis arabų kalba parašė socialiniame tinkle „Twitter“.

Per dvejus pastaruosius metus Prancūziją sukrėtė ištisa virtinė kruvinų atakų, už kurias atsakomybę prisiėmė islamistų ekstremistai. Šalyje nuo 2015 metų lapkričio paskelbta nepaprastoji situacija.

„Alacho vardu... mūsų broliams Sirijoje ir kovotojams visame pasaulyje“, – rašė jis, o truputį vėliau kitoje žinutėje užsiminė apie „Islamo valstybės“ džihadistų grupuotę.

Šeštadienį su naujienų agentūra AFP kalbėjęs į atsargą išėjęs policijos generolas iš Kairo Reda El Hamahmy sakė, kad sužeistas įtariamasis gali būti jo sūnus Abdallah, išvykęs į komandiruotę Paryžiuje.

Tačiau jis sakė nepastebėjęs, kad jo sūnus būtų buvęs radikalizuotas.

„Jis išvyko bendrovės reikalais ir, atlikęs užduotį, apsilankė muziejuje. Jis turėjo išvykti šeštadienį“, – sakė jis AFP. Pasak vyro, jo sūnus buvo vedęs, o jo nėščia žmona šiuo metu gyvena Saudo Arabijoje su jųdviejų septynių mėnesių sūneliu.

„Jis – paprastas vaikinas, – sakė jis. – Galiu parodyti nuotraukas, kur jis be barzdos.“ Barzdas dažnai augina itin religingi musulmonai.

Per dvejus pastaruosius metus Prancūziją sukrėtė ištisa virtinė kruvinų atakų, už kurias atsakomybę prisiėmė islamistų ekstremistai. Šalyje nuo 2015 metų lapkričio paskelbta nepaprastoji situacija.

Šiemet vyksiančiuose prezidento ir parlamento rinkimuose savo valią turėsiančius išreikšti rinkėjus jaudina saugumo, imigracijos ir ekonomikos problemos. Manoma, kad po jų šalis pasuks savo politiką dešinėn po penkerių metų socialistų valdymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas