Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Podoliakas: Rusija prie Bachmuto ir Soledaro prarado iki 20 tūkst. karių, bet nuostoliai jiems nerūpi

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Mychailo Podoliakas sako, kad Rusija kovose prie Bachmuto ir Soledaro prarado iki 20 tūkst. karių. Anot jo, priešas neskaičiuoja nuostolių, o prie Soledaro miesto yra sutelkęs gausias pajėgas.
Bachmutas
Bachmutas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rusai ten sutelkė beveik viską, ką turėjo kovinės parengties, įskaitant ir sutartinės kariuomenės likučius – specialiąsias pajėgas ir desantininkus, bet tai tik „likučiai“. Yra nuteistųjų, kuriems nerūpi, kur eiti ir kaip kovoti. Taip pat yra „Wagner“ karių. Tai reiškia, kad Rusija šias pajėgas sutelkė prie Bachmuto ir Solidaro. Tačiau jiems nepavyko užsitikrinti bent kažko Bachmuto pakraštyje, todėl jie nuvyko į Soledarą“, – sakė jis interviu Ukrainos „24 kanalui“.

Pasak M.Podoliako, rusai dar nuo sovietų laikų yra įpratę kovoti sutelkdami visas pajėgas ir techniką viena kryptimi.

„Neįmanoma tiksliai pasakyti, kokių nuostolių Rusijos kariuomenė patyrė šia kryptimi. Bet tai ne tūkstantis ar du – tai 10, 15 ar net 20 tūkstančių žmonių per visą puolimą prieš Bachmutą ir Soledarą. Jie neskaičiuoja nuostolių. Rusams svarbiausia bent ką nors ten užimti, kad jie dvi savaites galėtų sakyti, jog sąlyginai „užėmė šiaurinį Soledaro pakraštį“, kad „įnirtingai kovoja Soledaro centre“, kad „išspręs karo ir taikos klausimą“ ir tada „Ukraina žlugs“, – tęsė jis.

Be to, M.Podoliakas pabrėžė, kad šalies auditorijai Rusija jau savaitę kalba apie „veiksmingą žygį Bachmuto kryptimi, o dabar ir į Soledarą“.

„Tačiau noriu pabrėžti, kad tai netiesa – rusai neperėmė iniciatyvos, jie kovoja taip pat, kaip ir anksčiau, – sutelkdami daugybę karių prie Soledaro. Tačiau tai nepadės pasiekti proveržio kare. Vienintelis dalykas, kurio man gaila dėl visko, kas ten vyksta, yra mūsų vaikinų, kurie esant 17 laipsnių šalčiui dvidešimt keturias valandas rankose turi laikyti automatus. Tai sunku. Mes prarandame savo žmones, bet Rusija negalės pakeisti šio karo eigos“, – apibendrino M.Podoliakas.

Ukrainos prezidentas V.Zelenskis savo kasdieniame kreipimesi padėkojo ukrainiečių kariams, ginantiems rytinį Soledaro miestą.

„Ypač šiandien norėčiau išskirti 77-osios atskirosios oro mobiliosios brigados desantininkus, kurie kartu su 46-osios atskirosios oro mobiliosios brigados kovotojais Soledare laikosi savo pozicijų ir padaro priešui didelių nuostolių“, – sakė V.Zelenskis.

„Dėkoju jums, vaikinai!“ – kalbėjo prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas