Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Simonian paskelbė šokiruojančią žinią apie propagandinio RT kanalo vedėjus

„Didelė dalis“ RT televizijos laidų vedėjų neegzistuoja, juos sukūrė dirbtinis intelektas, TVC sakė Rusijos propagandinio kanalo vyriausioji redaktorė Margarita Simonian. Pasak propagandininkės, „dirbtiniai“ vedėjai taip pat turi savo socialinių tinklų paskyras.
Margarita Simonian
Margarita Simonian / Stopkadras

„Turime nemažą dalį televizijos laidų vedėjų, kurie neegzistuoja. Jie neegzistuoja, jie yra visiškai dirbtiniai. Tokio žmogaus nėra ir niekada nebuvo. Nėra šio veido, mes sukūrėme balsą, visa kita, charakterį“, – sakė RT vadovė, kurią cituoja nepriklausomas portalas „Agentstvo“.

Viena iš neegzistuojančių vedėjų pasiūlė užsiprenumeruoti jos „Telegram“ kanalą, žadėdama pirmiesiems skaitytojams amnestiją, „kai mes ateisime į valdžią“, perpasakojo M.Simonian „kolegos“ pokštą.

Tiesa, M.Simonian nepateikė įrodymų, kad didžiąją dalį RT vedėjų sudarytų dirbtinio intelekto sukurti asmenys.

RT atsisakė fotoredaktorių, dabar vaizdus atrenka arba sukuria dirbtinis intelektas, pažymėjo M.Simonian. Dėl to procesas tampa daug pigesnis, paaiškino ji. Dirbtinis intelektas dalyvauja naujo filmo apie II pasaulinį karą dubliavime, naudojantis juo į kitas kalbas verčiami Vladimiro Putino žodžiai, sakė M.Simonian.

Vakarų ir nepriklausomi Rusijos leidiniai dirbtinį intelektą naudoja atsargiau. Taip yra visų pirma dėl vienos dirbtinio intelekto savybės – vadinamųjų „haliucinacijų“. Taip vadinami atvejai, kai dirbtinis intelektas fiktyvius faktus pateikia kaip tikrus. Dirbtinio intelekto sukurtose nuotraukose žmonės turi šešis pirštus ir kitas detales, kurios rodo, kad jie yra netikri.

M.Simonian anksčiau pasidalino, kaip ji pati įvardija, agentūros „Sputnik“ virtualios vedėjos pasirodymu. RT vadovė spėlioja, kad ateityje „mokslas susilies tame pačiame taške su religiniais pranašų spėjimais“, o „aukščiausiasis teisėjas“ taip pat bus dirbtinis intelektas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai