Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Maldyvai, Malaga, Alpės: nutekinti duomenys atskleidžia V.Putino dukterų ir buvusios žmonos mėgstamiausias atostogų vietas

Kol televizija pasakojo rusams apie blogėjantį požiūrį į rusus Vakaruose, Vladimiro Putino dukterys ir buvusi žmona vykdė dešimtis skrydžių iš Rusijos į užsienį ir atgal, rodo Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) pasienio tarnybos nutekinta informacija, kuri trumpam pasirodė viename iš nutekintų duomenų bazių kaupiklių ir vėliau buvo ištrinta.
Vladimiro Putino šeimos atostogos
Vladimiro Putino šeimos atostogos / Shutterstock/Scanpix/15min montažas

Duomenys apie dvi dukteris, buvusią žmoną, du svainius ir jauniausios dukters apsaugininką, kuriuos pavyko parsisiųsti portalui „Agentstvo“, leidžia susidaryti vaizdą apie Rusijos prezidento artimiausių giminaičių gyvenimo būdą prieš karą.

Katerina Tichonova / „Scanpix“ nuotr.
Katerina Tichonova / „Scanpix“ nuotr.

Jauniausioji prezidento duktė Katerina Tichonova nuo 2015 m. gegužės mėn. iki 2017 m. pradžios keliavo daugiau kaip 35 kartus. Tarp aplankytų šalių – Prancūzija, Austrija, Šveicarija, Vokietija, Ispanija, Serbija, Danija, Italija, Slovėnija, Graikija, Jungtinė Karalystė ir Jungtiniai Arabų Emyratai.

Ir tai tikriausiai nėra išsamus sąrašas, nes duomenų bazėje nurodoma pirmoji paskirties vieta, kai išvykstama iš Rusijos, ir paskutinė, kai atvykstama. Be to, duomenų bazė neatrodo išsami. Kai kurie skrydžiai į ją tikriausiai nebuvo įtraukti.

K.Tichonova ypač dažnai lankėsi Prancūzijoje, skraidė iki Paryžiaus, Nicos, Bjarico ir Šamberi. Sprendžiant iš išvykimo ir grįžimo datų, jauniausioji prezidento duktė per pusantrų metų čia galėjo praleisti apie du mėnesius. Bent kartą, 2015 m. gegužę, ji grįžo iš Bjarico kartu su motina Liudmila Očeretnaja (ankstesnė pavardė Putina). K.Tichonova kartu su pirmuoju vyru Kirilu Šamalovu ir buvusia pirmąja ponia turėjo po vilą šiame Prancūzijos kurorte, pranešė „Reuters“ ir OCCRP.

Sprendžiant iš K.Tichonovos skrydžių, su antruoju vyru – baletmeisteriu Igoriu Zelenskiu – ji pradėjo susitikinėti maždaug 2016 m. pabaigoje. Būtent nuo tada prezidento dukra pradėjo reguliariai skraidyti į Miuncheną, kur I.Zelenskis vadovavo Bavarijos valstybiniam baletui. Nuo 2017 m. kovo iki gruodžio pabaigos K.Tichonova susilaikė nuo skrydžių – tikriausiai dėl nėštumo – gruodžio 8 d. ji pagimdė dukrą. Kaip rašė „Važnyje istorii“, nuo 2017 iki 2019 m. K.Tichonova gyveno tarp dviejų miestų – Miuncheno ir Maskvos, per tą laiką atlikusi daugiau kaip 50 skrydžių. Nutekintoje informacijoje yra tik apie 10 V.Putino dukters kelionių į Miuncheną.

Atostogos Alpėse ir Maldyvuose

Duomenų bazės duomenimis, po gimdymo K.Tichonova pradėjo rečiau keliauti, tačiau vis tiek spėjo nuskristi ne tik į Vokietiją, bet ir į Belgiją, Suomiją, Italiją, Jungtinius Arabų Emyratus, Šveicariją ir Kroatiją.

Naujųjų metų atostogas prieš gimdymą K.Tichonova praleido Prancūzijos Alpėse (Naujieji 2016 m.) ir Maldyvuose (2017 m.), o po to – Maskvoje (2018 m.) ir Miunchene (2019 ir 2020 m.).

K.Tichonova tris kartus skrido kartu su I.Zelenskiu ir mažamete dukra. Daug dažniau – apie 20 kartų – kartu su ja tuo pačiu lėktuvu arba kitu reisu keliavo Aleksejus Skripčakas, K.Tichonovos asmens sargybinis iš Prezidento apsaugos tarnybos.

Vyresnioji dukra skraidė į buvusio vyro olando gimtinę

Marija Voroncova / Stopkadro nuotr.
Marija Voroncova / Stopkadro nuotr.

V.Putino vyresnioji dukra Marija Voroncova iki 2016 m. aktyviai skraidė į Amsterdamą, savo pirmojo vyro Jorrito Faasseno gimtinę. Ne vėliau kaip 2016 m. jie išsiskyrė, pranešė „Current Time“ ir „Meduza“. Naujuoju M.Voroncovos išrinktuoju, anot „Meduzos“, tapo Jevgenijus Nagornas. Tuo pat metu M.Voroncova nenustojo bendrauti su I.Faassenu, nuo kurio turi sūnų. Kaip rašė leidinys, jie visi trys naudojosi Nagorno butu Maskvoje.

Nutekinta informacija rodo, kad M.Voroncova nenustojo net keliauti kartu su J.Faassenu. 2019 m. sausio viduryje jie kartu skrido į Kalėdų Senelio gimtinę – Suomijos Rovaniemio miestą. Kartu jie taip pat skrido į Tokiją, ir tai dukart, iš pradžių 2018 m., o paskui, jau dviem savaitėms – 2019 m. „Agentstvo“ neturi duomenų apie antrąjį M.Voroncovos vyrą, kad išsiaiškintų, ar jis dalyvavo šiose kelionėse.

M.Voroncova taip pat skrido į Italiją, Vokietiją, Prancūziją, Graikiją ir Kubą. Viena ilgiausių jos kelionių tikriausiai įvyko 2018 m. vasarą, kai ji beveik mėnesį praleido Malagoje. Šiame mieste ji galėjo apsistoti pas savo motiną. Kovos su korupcija fondo duomenimis, L.Očeretnaja ten turėjo du butus.

Buvusi V.Putino žmona skrido į Maldyvus

Vida Press nuotr./Liudmila Putina, Vladimiras Putinas
Vida Press nuotr./Liudmila Putina, Vladimiras Putinas

Duomenų bazės duomenimis, nuo 2015 iki 2019 m. Liudmila Očeretnaja apie 20 kartų skrido iš Maskvos į šalis, kuriose yra jos turtas – be Ispanijos, tai Prancūzija ir Šveicarija. Ji taip pat lankėsi Londone ir Miunchene, kur gyveno jos dukra Katerina Tichonova. 2015 m. rudenį L.Očeretnaja trims savaitėms skrido į Maldyvus.

Nutekintuose dokumentuose užfiksuotas tik vienas M.Voroncovos skrydis po karo pradžios – 2022 m. liepą į Jerevaną. Informacijos apie K.Tichonovos skrydžius į užsienį nuo 2021 m. rugsėjo mėn. duomenų bazėje nėra. Dar anksčiau – 2019 m. gruodį – paskutinį skrydį į užsienį (į Ciurichą) atliko L.Očeretnaja. Tai gali reikšti ne tik tai, kad jos nustojo skraidyti į užsienį, bet ir tai, kad dabar tai daro kitomis pavardėmis, skelbia portalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?