Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Malyje per ataką prieš kariuomenės postą žuvo 31 karys

Malio šiaurėje šią savaitę per išpuolį žuvo mažiausiai 31 karys, trečiadienį pranešė vienas kariuomenės pareigūnas. Tai viena kruviniausių atakų prieš šalies kariuomenę šiais metais.
Malio kariai
Malio kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį dešimtys motociklais ir pikapais atvažiavusių užpuolikų šturmavo kariuomenės postą, esantį į pietvakarius nuo Ansongo miesto, netoli sienos su Burkina Fasu ir Nigeriu, socialiniuose tinkluose nurodė kariuomenė.

Iš pradžių skelbta, kad per ataką žuvo du kariai ir dar aštuoni buvo sužeisti. Antradienį vakare kariuomenė informavo, kad žuvo 11 karių, 14 buvo sužeisti, o dar 11 dingo.

Trečiadienį vienas Malio kariuomenės pareigūnas, pageidavęs likti neįvardytas, pranešė, kad aukų skaičius padidėjo iki 31. Jis pridūrė, kad po susirėmimo buvo rasti 13 nukautų užpuolikų kūnai.

Kol kas neaišku, kiek karių tebelaikomi dingusiais.

Brutalus konfliktas Malyje įsiplieskė 2012 metais, kai šalies šiaurėje sukilo radikalūs vietos tuaregai, palaikomi džihadistų.

Prancūzija pasiuntė karių padėti nuslopinti sukilimo, tačiau džihadistai persigrupavo ir 2015 metais išplėtė savo kampaniją į vidurio Malį. Ilgainiui ji pasiekė ir kaimyninius Burkina Fasą bei Nigerį, pakeliui kurstydama etninę įtampą.

Nuo to laiko vien Malyje žuvo tūkstančiai karių ir civilių gyventojų, o dar šimtai tūkstančių žmonių paliko savo namus.

Prancūzija, išgyvenusi virtinę pražūtingų islamo ekstremistų atakų, Sachelio regione, kuriam priklauso Burkina Fasas, Čadas, Malis, Mauritanija ir Nigeris, yra dislokavusi per 5 tūkst. karių, dalyvaujančių kovos su džihadistais operacijoje „Barchanas“ („Barkhane“).

Kovotojai dažnai rengia išpuolius prieš Malio kariuomenę, kuri menkai apginkluota ir prastai finansuojama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas