Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Mano organai nyksta“: M.Saakašvilis įvardijo savo nuodytojus

„Mano sveikata pamažu nuolat blogėja. Pasiekiau tokį etapą, kai gydytojai mano, kad keli mano organai gali sunykti. Visą laiką praleidžiu lovoje, nebegaliu atsistoti. Kenčiu nepakeliamą skausmą“, – sako įkalintas buvęs Sakartvelo prezidentas Michailas Saakašvilis.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis / „Facebook“ nuotr.

M.Saakašvilis yra įkalintas nuo 2021 metų, kai grįžo į savo šalį. Interviu Prancūzijos laikraščiui „Le Figaro“ jis davė per tarpininką – į klausimus atsakė raštu. Eksprezidentas sakė esąs tikras, kad dėl jo sparčiai blogėjančios sveikatos atsakomybė tenka Kremliui artimam oligarchui Bidzinai Ivanišviliui.

Paklaustas, kas jį apnuodijo, M.Saakašvilis atsakė: „Rusai per savo agentus Sakartvele. Jų daug teisėsaugos institucijose. Prisimenu tikslią dieną, kai buvau nunuodytas, tą dieną, kai staiga pajutau visus simptomus ir nuo kurios siaubingai pablogėjo mano sveikata.“

Pastaruoju metu jo šalyje vykusius protestus prieš „užsienio agentų“ įstatymą M.Saakašvilis palygino su Maidanu Ukrainoje. Jo teigimu, kartvelai mobilizavosi, kad išlaikytų šalį europiniame kelyje.

Jis sakė esąs 100 proc. įsitikinęs, kad „užsienio agentų“ įstatymą inicijavo Maskva, vykdydama Rusijos hibridinį karą prieš Vakarus.

M.Saakašvilis: Ukraina taps didžia jėga Europoje. Kartu su Lenkija šios dvi šalys atsvers Prancūzijos ir Vokietijos įtaką Europos Sąjungoje.

„Jei šis įstatymas būtų buvęs priimtas, Sakartvelo kelias į Europos Sąjungą ir NATO žlugtų, jis patektų į Rusijos orbitą“, – kalbėjo M.Saakašvilis.

AFP/ „Scanpix“ nuotr./Protestuotojai su M.Saakašvilio plakatu
AFP/ „Scanpix“ nuotr./Protestuotojai su M.Saakašvilio plakatu

Pasak eksprezidento, valdančiosios partijos vadovas Bidzina Ivanišvilis nurodymus gauna iš FSB ir turi artimų draugų oligarchų, kurie veikia kaip Kremliaus tarpininkai. M.Saakašvilio teigimu, Sakartvelo ateitį nulems Rusijos karas Ukrainoje.

„Kai laimės Ukraina, B.Ivanišvilio sistema automatiškai subyrės. Sakartvele niekada nebebus vienvaldžio režimo, koks yra dabar. Jis pateks į Ukrainos įtaką ir priartės prie ES ir Lenkijos“, – teigė buvęs Sakartvelo prezidentas.

„Ukraina laimės kariniu būdu, kitos galimybės nėra. Gerai žinau ukrainiečių nuotaikas ir dvasią ir galiu garantuoti, kad jie nesustos, kol visiškai nesunaikins Rusijos kariuomenės.

AFP/ „Scanpix“ nuotr./V.Zelenskis su M.Saakašvilio nuotraukomis
AFP/ „Scanpix“ nuotr./V.Zelenskis su M.Saakašvilio nuotraukomis

Ukraina taps didžia jėga Europoje. Kartu su Lenkija šios dvi šalys atsvers Prancūzijos ir Vokietijos įtaką Europos Sąjungoje ir tikėtina, kad jos taps dominuojančiomis didžiojoje buvusios sovietinės erdvės dalyje“, – kalbėjo M.Saakašvilis.

Jo vertinimu, kai Rusija patirs didelį karinį pralaimėjimą, kai kurie generolai tikriausiai viešai įspės Vladimirą Putiną ir paprašys jo daugiau nesiimti jokių veiksmų.

„Jiems gali kilti pagunda išstumti jį iš valdžios“, – teigė M.Saakašvilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?