Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Garsiausios iš Margaret Thatcher lūpų nuskambėjusios frazės

Mirus vienai ryškiausių istorinių asmenybių, buvusiai Didžiosios Britanijos premjerei Margaret Thatcher, britų spauda skelbia plačiausiai nuskambėjusias šios politikes frazes.
Margaret Thatcher 2006 metais
Margaret Thatcher 2006 metais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jei norite, kad kažką pasakytų, prašykite vyro. Jei norite, kad kažkas būtų padaryta, prašykite moters“, – 1965 metai.

„Aš nemanau, kad savo gyvenime išvysiu dar vieną premjerę moterį“, – 1973 metais ji sakė dar būdama švietimo sekretore. Premjere M.Thatcher tapo 1979 metais.

„Aš stoviu prieš jus su raudona šifono suknele, mano veidas švelniai padažytas, plaukai lengvai plaikstosi vėjyje. Vakarų pasaulio Geležinė Ledi? Aš? Šaltojo karo karė? Na, taip – jei jie taip nori interpretuoti, kaip aš ginu savo vertybes ir pagrindines mūsų gyvenimo laisves“, – 1976 metais nuskambėjusi jos replika išgirdus, kad Kremlius ją vadina Geležine Ledi.

„Žmonėms, kurie kilę iš tokių šeimų kaip aš, pagrindinių mokyklų reikėjo tam, kad galėtume konkuruoti su privilegijuotaisiais“, – konservatorių lyderės žodžiai, nuskambėję 1977 metais.

„Kur vyrauja nesantaika, galime įnešti harmonijos. Kur įvyko klaida, galime įnešti tiesos. Jei yra abejonių, mes galime atnešti tikėjimą. O kur vyrauja neviltis, mes galime suteikti vilties“, – tai M.Thatcher žodžiai, ištarti 1979 metais, ją išrinkus premjere.

„Mano politika paremta ne ekonomikos teorija, o tuo, kuo aš ir milijonai kitų iš manęs tikisi: garbingos darbo dienos už sąžiningą užmokestį; gyvenk pagal galimybes; turėk kiaušinių juodai dienai; laiku mokėk sąskaitas; remk policiją“, – interviu, 1981 metai.

„Pralaimėjimas? Šio žodžio prasmės aš nežinau“, – 1982 metai, Folklando salų konflikto pradžioje.

„Mes galime kartu daryti verslą“, – 1984 metai, pokalbis su Michailu Gorbačiovu.

„Manau, kad istoriškai sąvoka „Thatcherizmas“ bus vertinamas kaip komplimentas“, – 1985 metų kalba.

„Jie išlieja savo problemas visuomenei. Žinote, nėra tokio dalyko, kaip visuomenė. Yra pavieniai vyrai ir moterys, atskiros šeimos. Ir nė viena vyriausybė negali daryti nieko, kas nebūtų per žmones, o žmonės visų pirma turi rūpintis savimi. Mūsų pareiga rūpintis savimi ir tuomet pasirūpinti savo kaimynais“, – žodžiai, ištarti interviu moterų leidiniui 1987 metais.

„Aš esu nepaprastai kantri, jei žinau, kad galiausiai bus taip, kaip aš noriu“, – 1989 metai.

„Aš kovoju. Kovoju, kad laimėčiau“, – M.Thatcher žodžiai konservatorių lyderio rinkimuose, 1990 metai.

„Aš mieliau būčiau pasirinkusi geležinę, bet ši bronzinė. Ji nesurūdys. Šįkart, tikiuosi, galva liks vietoje“, – 2007 metai, M.Thatcher statulos atidengimo ceremonija Bendruomenių rūmuose.

„Aš jo niekada neapkabinau, aš jį bombardavau“, – 2011 metų kovą, peržiūrint vaizdo medžiagą su premjeru Tony Blairu, kurioje jis matyti apkabinantis Libijos lyderį Muamarą Kadhafi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas