Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Margaret Thatcher savo laidotuves suplanavo prieš šešerius metus?

Didžiosios Britanijos žiniasklaida mirga pranešimais apie „Geležine Ledi“ vadintos Margaret Thatcher mirties aplinkybes.
Margaret Thatcher
Margaret Thatcher / AFP/„Scanpix“ nuotr.

SUSIJĘ: Kodėl M.Thatcher laidotuvės bus kuklios.

Kaip žiniasklaidai pranešė Didžiosios Britanijos premjero Davido Camerono atstovai, Margaret Thatcher iš anksto nujautė savo gyvenimo saulėlydį. Todėl iš anksto pareiškė, kad nenorėtų valstybinių laidotuvių. Dar prieš kelerius metus Didžiosios Britanijos spauda rašė, kad buvusi šalies vyriausybės vadovė iš anksto davė nurodymus dėl savo laidotuvių.

Visas naujienas apie M.Thatcher mirtį skaitykite čia.

Skamba neįtikėtinai, tačiau M.Thatcher laidotuvės buvo planuojamos jau nuo 2007 m. Nes visi renginiai, kuriuose žada dalyvauti karalienė, reglamentuojami iš anksto...

Vienas iš Thatcher pageidavimų – kad prie politikės karsto galėtų prieiti tik jos šeimos nariai ir artimieji. Taip pat – specialiai į laidotuves kviesti asmenys. Tarp jų bus karalienė Elžbieta II, karališkosios šeimos nariai ir velionę pažinoję pasaulinio garso politikai. Tarp jų – ir Michailas Gorbačiovas. Taip pat – parlamento nariai.

Pamaldos vyks Šv.Pauliaus katedroje. Paskutinė politikės valia – orkestras turės groti rinktinius anglų kompozitoriaus Edwardo Elgaro kūrinius.

Nors pergalė 1982 m. konflikte su Argentina dėl Folklendų salų suteikė buvusiai premjerei teisę būti laidojamai su visais kariškais pagerbimais ir didele pompastika, ji atsisakė karinės eskadrilės skrydžio laidotuvių ceremonijos metu.

M.Thatcher bus palaidota Čelsyje, karališkosios ligoninės kapinėse šalia jos vyro, verslininko Deniso Thatcherio, mirusio 2003 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas