Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva: Incidentą su dronu lėmė suintensyvėjusi JAV žvalgyba prieš Rusiją

Rusijos gynybos ministras Pentagono vadovui trečiadienį pareiškė, kad incidentas su dronu įvyko dėl suaktyvėjusios Vašingtono žvalgybinės veiklos, pranešė Maskva.
„MQ-9 Reaper“ dronas
„MQ-9 Reaper“ dronas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Jungtinės Valstijos antradienį apkaltino Rusiją virš Juodosios jūros numušus vieną iš jų žvalgybinių dronų „Reaper“, susidūrusį su rusų naikintuvu Su-27.

Tai pirmas toks incidentas tarp Maskvos ir Vašingtono nuo 2022-ųjų vasario, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė savo karius į Ukrainą.

Trečiadienį Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu savo kolegai iš JAV Lloydui Austinui pranešė, kad incidentas su dronu įvyko dėl „suintensyvėjusios žvalgybinės veiklos, nukreiptos prieš Rusijos Federacijos interesus“, taip pat dėl to, kad buvo „nesilaikoma reikalavimų, susijusių su [Maskvos paskelbta] riboto skraidymo zona“, sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime.

Ministerija Maskvoje taip pat netiesiogiai perspėjo, kad tokie incidentai gali pasikartoti, jei amerikiečiai, anot jos, provokuos Rusiją.

„Amerikos strateginių bepiločių orlaivių skrydžiai prie Krymo krantų yra provokacinio pobūdžio, o tai sudaro prielaidas padėties eskalavimui Juodosios jūros zonoje“, – teigiama pranešime.

„Rusija nesuinteresuota tokia įvykių raida, tačiau ir toliau proporcingai reaguos į visas provokacijas“, – priduriama jame.

Maskva neigia tyčia numušusi droną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai