Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Maskva: Rusijos ir Baltarusijos mokymai „Zapad“ yra „grynai gynybinio pobūdžio“

Bendri Rusijos ir Baltarusijos kariniai mokymai „Zapad 2021“ bus gynybinio pobūdžio, penktadienį pareiškė vienas aukšto rango rusų pareigūnas.
Aliaksandras Lukašenka per karinės pratybos „Zapad“
Aliaksandras Lukašenka per karinės pratybos „Zapad“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Baltarusija Rusija

„Pratybos „Zapad 2021“ yra grynai gynybinio pobūdžio; jų metu bus siekiama apmokyti karius vykdyti karines operacijas šiuolaikinėmis sąlygomis ir didinti Rusijos Federacijos, Baltarusijos Respublikos, sąjungininkų ir draugiškų valstybių ginkluotųjų pajėgų karinio vadovavimo organų sąveiką“, – sakė Gynybos ministerijos Vyriausiosios tarptautinio karinio bendradarbiavimo valdybos viršininko pirmasis pavaduotojas Jevgenijus Iljinas.

Pasak pareigūno, šių pratybų scenarijus kaip sąlyginio priešininko nenumato konkrečių šalių.

„Mokymų planas nenumato priešo konkretizacijos. Priešas yra sąlyginis. Imtis karinių veiksmų prieš kokias nors konkrečias valstybes neplanuojama“, – pabrėžė J.Iljinas.

„Iš viso pratybose Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos teritorijoje dalyvaus iki 200 tūkst. karių, apie 80 lėktuvų ir sraigtasparnių, iki 760 karinės technikos vienetų, įskaitant 290 tankų, 240 pabūklų, reaktyvinių salvinės ugnies sistemų ir minosvaidžių, taip pat iki 15 laivų“, – nurodė jis.

J.Iljino duomenimis, pratybose dalyvausiančių karių iš dalinių, kuriems taikomi 2011 metų Vienos dokumento reikalavimai, skaičius neviršys 6 400.

Pasak pareigūno, pagrindiniai manevrai bus vykdomi Rusijos rajonuose, gerokai nutolusiuose nuo šalies vakarinės sienos su NATO valstybėmis.

Jis nurodė, kad antrajame pratybų etape, kuris vyks Rusijoje, dalyvaus kariai iš devynių šalių, dar kelios valstybės bus pakviestos kaip stebėtojos.

Be to, dalyvauti mokymų aktyviojoje stadijoje, vyksiančioje Mulino poligone, bus pasivesti užsienio karinio ir diplomatinio korpuso stebėtojai, pažymėjo J.Iljinas. Jis pridūrė, jog informacija apie pratybų rezultatus bus pasidalinta su karo atašė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas