Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 21 /23:30

Maskvoje ir Ispanijoje – mįslingos Rusijos verslo magnatų šeimų tragedijos

Šią savaitę pranešta apie dviejų Rusijos verslo magnatų šeimas ištikusias tragedijas. Viena nutiko Rusijoje, kita – Ispanijoje. Abiem atvejais įtariama, kad verslininkai nužudė savo žmonas ir dukras bei patys nusižudė.
Vladislavas Avajevas
Vladislavas Avajevas / „Twitter“ nuotr.

Kraupus radinys Maskvoje

Balandžio 18 d. Maskvoje rasti negyvi buvęs „Gazprombank“ viceprezidentas Vladislavas Avajevas, jo žmona ir nepilnametė dukra. Pirminiais duomenimis, prieš nusižudydamas bankininkas nužudė savo šeimą.

Visi žuvusieji buvo su šautinėmis žaizdomis.

„Pagal preliminarią versiją Avajevas nužudė savo žmoną ir dukrą ir nusižudė“, – sakė šaltinis Ruisijos naujienų agentūrai TASS. Tyrimų komiteto Maskvos skyriaus spaudos tarnyba, neminėdama žuvusiųjų pavardžių, šią versiją pavadino prioritetine.

TASS šaltinis teigė, kad incidento priežastis galėjo būti buitinis konfliktas.

V.Avajevas žiniasklaidoje taip pat minimas kaip vienas iš bendrovės „Carbonix“, kuri esą gamina „kaulus pakeičiančius anglies implantus“, įkūrėjų. Kitą šios bendrovės įkūrėją Anastasiją Karnejevą žurnalistai apibūdino kaip „Rostec“ vadovo pavaduotojo ir į pensiją išėjusio FSB generolo Nikolajaus Volobujevo dukterį.

Išvyka į Ispaniją per Velykas buvo lemtinga

Ketvirtadienį labai panašus pranešimas atėjo iš Ispanijos. Buvęs Rusijos dujų kompanijos „Novatek“ aukščiausio lygio vadovas Sergejus Protosenia, jo žmona ir dukra buvo rasti negyvi Lloret de Mar mieste Ispanijoje. Apie tai pranešė televizijos kanalas „Telecinco“.

Pasak televizijos kanalo, jo žmonos Natalijos ir aštuoniolikmetės dukters kūnai su durtinėmis žaizdomis buvo rasti šeimai priklausančios vilos kambariuose. S.Protosenios kūnas buvo rastas sode. Jis mirė nuo uždusimo, o šalia jo buvo rastas kirvis ir peilis.

Pasak „Telecinco“, įtariama, kad prieš nusižudydamas vyras nužudė savo žmoną ir dukrą.

Pasak kanalo, S.Protosenia šeima gyveno Prancūzijoje, o į Ispaniją atvyko per Velykų šventes. Televizijos kanalo duomenimis, buvusio „Novatek“ vadovo turtas vertinamas 400 mln. eurų.

Policijos spaudos tarnyba TASS patvirtino, kad svarstoma versija, jog vyras galėjo nužudyti žmoną ir dukrą, o paskui nusižudyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas