Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje per opozicijos protestą sulaikyti dešimtys žmonių

Maskvos policija šeštadienį sulaikė dešimtis žmonių, protestavusių prieš „politines represijas“ prie Rusijos saugumo tarnybos (FSB) būstinės. Tarp sulaikytųjų yra vienas žinomas žmogaus teisių aktyvistas.
Protestas Maskvoje
Protestas Maskvoje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Protestas, per kurį buvo reikalaujama paleisti politinius kalinius, buvo surengtas vyrų, kurie anksčiau šiemet buvo nuteisti dėl terorizmo, šalininkų iniciatyva. Dauguma tų nuteistųjų teisme sakė, kad buvo kankinami FSB pareigūnų.

Prie FSB pastato į piketą daugiausia susirinko jauni žmonės. Kai kurie iš jų atėjo nešini plakatais, kuriuose FSB vadinama „Federaline neteisėtumo tarnyba“, o dalis skandavo „Gėda!“.

Informaciją apie areštus renkanti nevyriausybinė organizacija „OVD Info“ nurodė, kad policija sulaikė 35 žmones, ir pridūrė, kad kai kurie iš jų buvo sužaloti.

Įvykio vietoje esantis naujienų agentūros AFP korespondentas pranešė apie maždaug 30 sulaikymų.

Tarp sulaikytųjų yra žymus žmogaus teisių aktyvistas Levas Ponomariovas, vadovaujantis organizacijai „Už žmogaus teises“. Policijos pareigūnai per garsiakalbį skelbė, kad piketas surengtas be leidimo.

L.Ponomariovas buvo pastebėtas besiginčijantis su policija, kad piketams nereikia leidimo, o vėliau jis buvo nuvestas į policijos autobusą.

Rusijos vidurio regione esančio Penzos miesto karinis teismas praėjusį mėnesį paskelbė verdiktą vadinamojoje „Tinklo“ (rus. „Set“) byloje. Septyniems jauniems vyrams dėl kaltinimų terorizmu ir kitais nusikaltimais teismas skyrė nuo šešerių iki 18 metų kalėjimo.

Visi jie neigė kaltinimus teisme, o dauguma iš šių 2017 ir 2018 metais sulaikytų vyrų tvirtino, kad buvo mušami ir kankinami elektra siekiant išgauti prisipažinimus.

Dar du šios bylos kaltinamieji laukia Sankt Peterburgo teismo verdikto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito