Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje pirmą kartą nuo 2022 m. pasikėsinta nužudyti stambų verslininką

Pietvakarių Maskvoje restoranų savininko Viktoro Mišačiovo automobilyje sprogo sprogstamasis įtaisas. Pirminiais duomenimis, pasikėsinimo motyvas galėjo būti jo verslas. Rusijos sostinėje pasikėsinimų nužudyti verslininkus nebuvo bent nuo 2022 m. vidurio, o sprogdinimų automobiliuose – XX a. dešimtajame dešimtmetyje tai buvo įprasta praktika verslo konfliktams spręsti – nebuvo dar ilgiau, skelbia nepriklausomas portalas „Agentstvo“.
Pasikėsinta nužudyti stambų Maskvos verslininką Viktorą Mišačiovą
Pasikėsinta nužudyti stambų Maskvos verslininką Viktorą Mišačiovą / „Shot“
Temos: 2 Rusija Maskva

Sprogimas įvyko Profsojuznajos gatvėje esančio namo kieme. Dėl to buvo sužeisti trys žmonės, tarp jų šešerių metų berniukas, pranešė sostinės prokuratūra. Teisėsaugininkai iškėlė baudžiamąją bylą pagal straipsnį dėl pasikėsinimo nužudyti du ar daugiau asmenų.

Sprogstamasis įtaisas buvo maišelyje ir gulėjo ant visureigio TANK variklio dangčio, rašo „Telegram“ kanalas „Shot“. Automobilio savininkas Viktoras Mišačiovas gydomas reanimacijoje, pranešė Tyrimų komitetas. Tyrėjai automobilio savininko verslininko veiklą laiko prioritetine versija.

V.Mišačiovas yra restoranų savininkas. Jam priklauso barų tinklo „Gadky kojot“ keliuose Rusijos miestuose akcijų paketai, taip pat jis turi akcijų keliose kitose įstaigose, įskaitant karaokės klubą „Party Time“ Sankt Peterburge, šokių barą „Dirty dance“ (Maskvoje), barą „Kitchen Burger“ (Maskvoje) ir restoraną „True Cost“ (Maskvoje).

Nuo 2022 m., kai Rusijos sostinėje buvo nušautas 62 metų Ohanesas Kamarianas, holdingo „Gavary Group“ (prekiaujančio polimerų gaminiais) įkūrėjas, Maskvoje nebuvo įvykdytas aukšto lygio pasikėsinimas į verslininko gyvybę. Tuomet, kaip rašė „Kommersant“, nusikaltėlis tris kartus šovė į auką iš pistoleto su duslintuvu, padarė kelias aukos nuotraukas ir pabėgo. Viena iš įvykio versijų buvo „kriminalinis susidorojimas“, teigė laikraštis. Tačiau aukos advokatas teigė, kad žudiko motyvas buvo asmeninis priešiškumas.

2018 m. Maskvoje buvo pasikėsinta į dolerių multimilijonieriaus Olego Burlakovo gyvybę – automobilių stovėjimo aikštelėje buvo apšaudytas jo automobilis. Tačiau pats verslininkas incidentą susiejo su skyrybų procesu. 2017 m. Maskvoje dviratininkas nušovė verslininką Arseną Papazianą. Tuomet tyrėjai padarė išvadą, kad tai buvo užsakomoji žmogžudystė dėl asfaltavimo ir statybos sutarčių.

Maskvoje automobilio susprogdinimas, kaip verslo konflikto sprendimas, yra dar retesnis. Portalui „Agentstvo“ per pastaruosius trejus metus nepavyko rasti nė vieno tokio atvejo. Visi pastaruoju metu plačiai nuskambėję sprogmenų padėjimo automobiliuose atvejai buvo tiesiogiai susiję su karu Ukrainoje: tai buvo pasikėsinimai į kariškius ir propagandininkus.

XX a. 9-ajame dešimtmetyje automobilių sprogdinimai buvo įprasta verslo konfliktų praktika. Pavyzdžiui, 1994 m. tokį pasikėsinimą išgyveno Borisas Berezovskis. 1994 m. laikraštis „Kommersant“ netgi paskelbė rekomendacijų verslininkams, kaip sumažinti riziką, sąrašą. „Automobilių sprogdinimai Rusijoje jau tapo neatsiejama nusikalstamo teroro prieš verslininkus dalimi“, – rašė laikraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito