Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mažiausiai 10 žmonių žuvo per potvynius netoli Pekino

Per potvynius Hebėjaus provincijos mieste Kinijoje žuvo mažiausiai 10 žmonių, šeštadienį pranešė pareigūnai. Šiaurės Kinijoje šią savaitę smarkios liūtys sukėlė staigius potvynius.
Po liūties patvinusios Pekino gatvės
Po liūties patvinusios Pekino gatvės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnai pateikė preliminarius žuvusiųjų skaičius Baodinge, viename iš labiausiai nukentėjusių provincijos miestų, esančiame maždaug už 150 km nuo Pekino.

Iki šeštadienio vidurdienio vietos (7 val. Lietuvos) laiku, mero biuro duomenimis, daugiau kaip 600 000 miesto gyventojų buvo evakuoti iš rizikos zonų.

Pastaraisiais mėnesiais Kinija smarkiai nukentėjo nuo ekstremalių oro sąlygų – nuo rekordinių karščio bangų iki pražūtingų liūčių.

Po to, kai šalies sostinę užklupo smarkiausios liūtys nuo duomenų registravimo pradžios, penktadienį Kinija pranešė, kad praėjusį mėnesį dėl stichinių nelaimių žuvo arba dingo 147 žmonės.

Po audros „Doksuri“, kuri praėjusį penktadienį kaip taifūnas smogė žemyninei Kinijai ir pasuko į šiaurę, užfiksuotos liūtys yra smarkiausios per 140 metų, kai buvo pradėti registruoti duomenys.

Kinijos nepaprastųjų situacijų valdymo ministerija nurodė, kad 142 iš liepą užregistruotų mirties ar dingimo atvejų įvyko dėl potvynių ar geologinių nelaimių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas