Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mažiausiai 12 migrantų žuvo bandydami kirsti Lamanšo sąsiaurį

Prie šiaurinės Prancūzijos pakrantės žuvo 12 migrantų, bandžiusių perplaukti Lamanšo sąsiaurį į Angliją, antradienį pranešė prancūzų vyriausybė.
Migrantai jūroje / PASCAL BOURGUIGNON/SIPA / PASCAL BOURGUIGNON/SIPA
Migrantai jūroje / PASCAL BOURGUIGNON/SIPA / PASCAL BOURGUIGNON/SIPA

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) socialiniame tinkle „X“ sakė, kad valčiai patekus į bėdą du migrantai tebėra dingę, o dar keli buvo sužeisti.

Po incidento, kurį ministras pavadino siaubinga nelaime, pradėta didelė gelbėjimo operacija.

Įvykio vietoje esantys naujienų agentūros AFP korespondentai sakė, kad pakrantėje prie šiaurinio Pajūrio Bulonės uosto matė šešis maišus su palaikais.

Prancūzijos jūrų pajėgos pranešė, kad skubios pagalbos tarnybos teikia nukentėjusiesiems medicinos pagalbą.

Daugelio migrantų būklė – kritinė.

Tyrimui artimas šaltinis teigė, kad žuvo mažiausiai 13 migrantų, įskaitant tris nepilnamečius.

Prancūzijos vyriausybės valdomo laivo „Minck“ įgula pirmoji sužinojo apie nelaimę ir sureagavo, AFP sakė karinio jūrų laivyno karininkas Etienne'as Baggio (Etjenas Bagžo).

Pasak jo, operacijai, kuri vis dar tęsiasi, pasitelkti Prancūzijos karinių jūrų pajėgų sraigtasparniai, žvejybos laivai ir kariniai laivai.

Tai daugiausiai gyvybių nusinešusi tokia nelaimė šiais metais. Per visus 2023 metus Lamanšo sąsiauryje žuvo 12 migrantų.

Prancūzijos ir Britanijos vyriausybės ne vienus metus siekia sustabdyti migrantų srautą. Migrantai kontrabandininkams moka tūkstančius eurų už kelionę į Angliją iš Prancūzijos maža valtele.

Britų premjeras Keiras Starmeris (Kiras Starmeris) ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) šią vasarą pažadėjo stiprinti bendradarbiavimą sprendžiant migrantų skaičiaus augimo problemą.

Tačiau vien pirmadienį Lamanšą perplaukė 351 migrantas, o šiais metais, remiantis JK vyriausybės duomenimis, šią kelionę įveikė 21 615 migrantų.

Tokia kelionė dažnai būna pavojinga, o 2021 metų lapkritį 27 migrantai žuvo apvirtus jų valčiai – tai iki šiol daugiausiai aukų pareikalavusi tokia nelaimė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas