Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 26

Meilė pinigams pranoko meilę Rusijai: suimto S.Šoigu bendražygio gyvenimas stebino prabanga

Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu pavaduotojas Timūras Ivanovas daugiausia sprendė klausimus, susijusius su Gynybos ministerijos statybos projektais. Šią savaitę paskelbta, kad jis buvo nušalintas nuo užimamų pareigų ir suimtas. Po darbo valandų jis su žmona Svetlana mėgavosi prabangiu gyvenimu, kuris gerokai pranoko jų meilę tėvynei Rusijai.

Antradienį pranešta apie Rusijoje sulaikytą gynybos ministro Sergejaus Šoigu pavaduotoją Timūrą Ivanovą – nurodyta, kad jis įtariamas kyšio paėmimu, tačiau „Vazhnye Istorii“ tokią versiją neigė ir paskelbė, kad aukštas pareigas ėjęs pareigūnas suimtas dėl kitų priežasčių.

Skelbta, kad T.Ivanovas įtariamas gavęs mažiausiai 1 mln. rublių (10 tūkst. eurų) kyšį, jam gresia iki 15 metų kalėjimo.

V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas teigė, kad tiek Kremliaus vadovas, tiek pats ministras S.Šoigu apie viceministro sulaikymą buvo informuoti iš anksto.

2022 m. pabaigoje Svetlana ir Timūras Ivanovai tapo pagrindiniais dabar jau mirusio Rusijos opozicijos politiko Aleksejaus Navalno komandos tyrimo herojais.

Pasak A.Navalno kolegų, tuomet atliktas tyrimas buvo grindžiamas Svetlanos Ivanovos elektroniniais laiškais, kurie pateko į aktyvistų rankas.

Buvo gauta apie 8 tūkst. elektroninių laiškų, kuriuos Svetlana Ivanova siuntė ir gavo per 12 metų. Juose – sąskaitos faktūros, statybų planai, dokumentai, susiję su jachtomis ir vilomis, juvelyrinių dirbinių ir antikvarinių daiktų įsigijimą patvirtinantys čekiai, informacija apie įvairius vakarėlius ir tūkstančiai nuotraukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius