Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilikavimo D.Trumpui menas: per vizitus – prabanga ir pompastika

Panašu, kad pasaulio lyderiai Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentui suteikia išskirtinį dėmesį, vizitai būna prabangūs ir pompastiški. Taip tikimasi, jog D.Trumpas bus palankesnis jų šalims. Tačiau tai retai suveikia.
Donaldas Trumpas ir karalienė Elizabeth II
Karalienė Elizabeth II ir Donaldas Trumpas / „Scanpix“ nuotr.

Theatlantic.com skelbia, kad kai Donaldas Trumpas 2017 metais lankėsi Pekine, Kinija surengė jam oficialią vakarienę Uždraustajame mieste – imperatoriaus rūmuose. Tokios garbės nesulaukė joks JAV prezidentas, nuo tada, kai Mao Dzedongas atėjo į valdžią.

Kaip imtynių entuziastas D.Trumpas sumo varžybų pabaigoje Japonijoje buvo apdovanotas specialiu trofėjumi.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Melania Trump ir Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Melania Trump ir Donaldas Trumpas

Praėjusią savaitę ir britų karališkoji šeima vizito metu pamalonino D.Trumpą vakariene Bekingemo rūmuose.

Užsienio šalys vizitų metu stengiasi parodyti D.Trumpui išskirtinį dėmesį. Tačiau diplomatai ir politikos ekspertai sako, jog panašu, kad ši strategija neatsiperka. D.Trumpas maloniai sutinka jam rodomą ypatingą svetingumą, bet nebūtinai permąsto savo įsitikinimus.

D.Trumpas maloniai sutinka jam rodomą ypatingą svetingumą, bet nebūtinai permąsto savo įsitikinimus.

Jis vykdo prekybos karą su Kinija, kaltina išeinančią Didžiosios Britanijos premjerę Theresa May dėl netinkamo elgesio „Bexit“ metu ir priekaištauja sąjungininkams, kurie neskiria pakankamai lėšų gynybai.

Dalyvaudamas Antrojo pasaulinio karo veteranų ir žuvusių didvyrių pagerbimo ceremonijoje Prancūzijoje D.Trumpas apsikabino su šalies prezidentu Emmanueliu Macronu.

Pastarasis buvo vienas iš pasaulio lyderių, kuris pasistengė D.Trumpo vizitui suteikti pompastikos. Du prezidentai žengė raudonu kilimu ir kartu su savo žmonomis stebėjo Prancūzijos oro pajėgų pasirodymą. Vienu manevru prancūzų lėktuvai paskleidė raudonos, baltos ir mėlynos spalvos dūmus.

„Scanpix“/AP nuotr./Emmanuelis Macronas ir Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Emmanuelis Macronas ir Donaldas Trumpas

Vis dėlto D.Trumpas buvo priešiškas Prancūzijos vadovybei. Jis išjuokė E.Macrono žodžius apie tai, kad Europai reikia savo kariuomenės kaip atsvaros Rusijai. D.Trumpas sakė, kad Prancūzijai reikėtų skirti daugiau lėšų NATO aljansui.

Jungtinė Karalystė turėjo panašią patirtį. Didžiosios Britanijos tarnautojai kruopščiai parengė trijų dienų vizitą. Jie norėjo, kad vizitas D.Trumpui paliktų gerus jausmus. Bekingemo rūmuose vykusiame bankete dalyvavo daugiau karališkosios šeimos narių nei įprastai.

Britų dienraščiams D.Trumpas kalbėjo apie premjerę Th.May. Jis sakė, kad ši nebuvo pakankamai kieta derybose su Europos Sąjunga dėl „Brexit“ klausimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai