Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Meksika po ambasados Ekvadore šturmo kreipėsi į tarptautinį teismą

Meksikos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad šalis pateikė ieškinį prieš Ekvadorą Tarptautiniame Teisingumo Teisme (TTT) Hagoje dėl jos ambasados Kite šturmo.
Piroschka Van De Wouw / REUTERS
Piroschka Van De Wouw / REUTERS

„Šiandien su dideliu pasididžiavimu pateikiame skundą Tarptautiniam Teisingumo Teismui. Nėra jokių abejonių, kad Ekvadoras pažeidė Vienos konvenciją dėl diplomatinių santykių, pažeisdamas ambasados imunitetą“, – spaudos konferencijoje sakė ministerijos teisinis konsultantas Alejandro Celorio (Alechandras Selorijus).

Abi šalys nutraukė ryšius po to, kai Kito saugumo pajėgos praėjusią savaitę šturmavo Meksikos ambasadą ir surengė reidą, kuris išprovokavo kritiką visoje Lotynų Amerikoje ir kitur.

Ekvadoro pajėgų reidas buvo surengtas siekiant suimti ambasadoje pasislėpusį buvusį Ekvadoro viceprezidentą Jorge Glasą (Chorchę Glasą).

Praėjusių metų gruodį J. Glasas ten rado prieglobstį po to, kai buvo išduotas jo arešto orderis dėl įtariamos korupcijos, o Ekvadoro prezidento Danielio Noboa vyriausybė tai pavadino „neteisėtu veiksmu“.

Penktadienį Ekvadoro specialiosios pajėgos apsupo ambasadą, o bent vienas agentas perlipo sieną – tai buvo kone neregėtas reidas diplomatinėse patalpose, kurios laikomos neliečiama suverenia teritorija.

Šeštadienį Meksikos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad diplomatinis personalas ir jų šeimos nariai išvyks iš Ekvadoro, ir pridūrė, kad į oro uostą juos lydės „draugiškų ir sąjungininkų šalių“ personalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius