Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 12 /10:23

Meksikoje per sprogdinimo išpuolį žuvo 3 policininkai, 10 sužeista

Meksikos vakaruose esančioje Chalisko valstijoje antradienį per sprogdinimo išpuolį žuvo trys policijos pareigūnai ir dar 10 žmonių buvo sužeisti, pranešė gubernatorius Enrique Alfaro.
Meksikos karys
Meksikos karys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Meksika Išpuolis

„FiscaliaJal (Valstybinės prokuratūros) ir policijos darbuotojai (...) patyrė bailų išpuolį su sprogstamaisiais įtaisais, per kurį preliminariai žuvo trys kolegos iš municipalinės policijos ir prokuratūros, taip pat buvo sužeista 10 žmonių“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė E.Alfaro.

„Tai beprecedentis įvykis, parodantis, ką gali šios organizuotos nusikalstamos grupuotės, – pridūrė gubernatorius. – Šis išpuolis taip pat yra iššūkis visai Meksikos valstybei.“

Ši vakarinė valstija yra vienos galingiausių Meksikos narkotikų prekeivių grupuočių, „Chalisko naujosios kartos kartelio“ (Cartel de Jalisco Nueva Generacion), veikiančios didelėje šalies dalyje ir įsitraukusios į ginčus su kitais narkotikų sindikatais, operacijų bazė.

E.Alfaro sakė, kad Chalisko saugumo kabinetas tiria išpuolį, kuris nebuvo priskirtas konkrečiai nusikalstamai organizacijai.

Remiantis vietos televizijos „Televisa“ pranešimais, sprogimas įvyko netoli automobilio, kuriuo važiavo saugumo pareigūnai.

Nors Meksikoje išpuoliai, kai automobilyje padedamos bombos, yra reti, birželį Gvanachuate, kitoje su karteliais susijusio smurto smarkiai paveiktoje valstijoje, sprogus automobiliui žuvo Nacionalinės gvardijos narys.

Antradienį po derybų su pareigūnais buvo išlaisvinta 13 saugumo darbuotojų, kuriuos dieną prieš tai protestuotojai pietinėje Gerero valstijoje buvo paėmę į nelaisvę.

Pareigūnai teigė, kad tarp protestuotojų įsimaišė nusikalstamos grupuotės narių.

Gerere daugelį metų vyravo smurtas, susijęs su narkotikų kartelių tarpusavio karais.

Nuo 2006 metų gruodžio, kai vyriausybė pradėjo prieštaringai vertinamą karinę kovos su narkotikais operaciją, oficialiais duomenimis, Meksikoje užregistruota daugiau nei 340 000 žmogžudysčių ir apie 100 000 dingimo atvejų. Valdžia dėl daugumos jų kaltina organizuotą nusikalstamumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito