Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Melagienų kūrėjai vėl reanimuoja gandus, kad E.Macrono žmona gimė vyru

Melagienų kūrėjai toliau platina dezinformaciją apie prezidento Emmanuelio Macrono žmoną Brigitte – tvirtinama, neva ji gimė vyru. Tokie teiginiai neturi jokio pagrindo. Pirmoji Prancūzijos ponia visiškai nepelnytai susidūrė su internetinių patyčių lavina, o savo garbę siekia apginti teisme.
Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Melagingos transfobinio pobūdžio žinios, nukreiptos į iškilius politinius veikėjus bei jų žmonas nėra naujiena – internautų taikinyje jau anksčiau buvo atsidūrusios buvusi JAV pirmoji ponia Michelle Obama, JAV viceprezidentė Kamala Harris ir Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern.

Vida Press nuotr./Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux
Vida Press nuotr./Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux

Nuo ko viskas prasidėjo?

Gandų laviną apie tai, kad Prancūzijos vadovo žmona gimė vyru, pirmoji paskleidė žurnaliste prisistatanti Natacha Rey.

Pasislėpusi po akiniais nuo saulės, N.Rey prisistatė kaip „nepriklausoma žurnalistė“ ir teigė trejus metus tyrusi E.Macrono žmoną.

2021 m. gruodį „YouTube“ vaizdo įraše ji teigė, kad E.Macrono žmona iš tikrųjų gimė kaip vyras vardu Jeanas-Michelis Trogneux (tai tikrasis Brigitte Macron brolio vardas).

Ji taip pat tvirtino, kad B.Macron pirmasis vyras niekada neegzistavo ir kad ji neišnešiojo trijų savo vaikų.

Daugiau nei keturias valandas trukusiame interviu ji plėtojo savo tezę, kad B.Macron gimė vyru, aktyviai pritariant tinklalaidės vedėjai.

Socialiniuose tinkluose vaizdo įrašas tapo virusiniu – vos per kelias dienas jį peržiūrėjo daugiau kaip 450 tūkst. žmonių, o po interneto erdvę pasklido viena už kitą keistesnės melagienos apie B.Macron.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr./Brigitte Macron ir Diana Nausėdienė
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr./Brigitte Macron ir Diana Nausėdienė

Melagienų lavina

Gandus apie tai, kad Prancūzijos pirmoji ponia yra translytė, netrukus pasigavo ir kiti interneto vartotojai, ėmę iš jų kurti neregėto absurdiškumo sąmokslo teorijas.

Buvo tvirtinama, kad B.Macron „satanistė, pedofilė, translytė“ – visa tai atkartoja JAV kilusio „Qanon“ sąmokslo judėjimo teiginius, kad pasaulį slapta valdo pedofilų elitas.

Plačiau skaitykite: Lietuviškame feisbuke – visų sąmokslo teorijų motina: nuo skiepų, 5G, koronaviruso, pedofilų ir Rockefellerių išgelbės Trumpas ir Putinas

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Qanon
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Qanon

Kaip rašo „Le Monde“, per 2022 m. prezidento rinkimų kampaniją, kai dabartinis šalies vadovas siekė būti perrinktas, šį transfobinį gandą perėmė kraštutinių dešiniųjų pažiūrų grupės, geltonųjų liemenių šalininkai ir kovotojai prieš skiepus.

Melagiena, esą moteris pasikeitė lytį, atgimė, kai žurnale „Faits & Documents“ pasirodė straipsnis apie „Brigitte Macron paslaptį“. Jį perskaityti galima sumokėjus 40 eurų.

Šį leidinį prieš ketvirtį amžiaus įkūrė kraštutinių dešiniųjų atstovas Emmanuelis Ratier.

Leidinys pasamdė N.Rey kaip rašytoją, kuri parašė straipsnį apie neva tariamą B.Macron translytiškumą.

Toje pačioje istorijoje buvo melagingai teigiama, kad prieš tapdama moterimi B.Macron susilaukė trijų vaikų su moterimi, vardu Catherine Auzière.

Tariama B.Macron vaikų motina iš tiesų gyvena Normandijoje. Priešingai nei teigiama, ji niekada neturėjo vaikų.

Ji yra ištekėjusi už Jeano-Louiso Auzièro – Brigitte Macron buvusio vyro dėdės.

Vida Press nuotr./Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux
Vida Press nuotr./Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux

Padavė į teismą

2022 m. pradžioje agentūra „Agence France-Presse“ pranešė, kad pirmoji Prancūzijos ponia, jos brolis ir trys vaikai pateikė ieškinį R.Rey ir Jégousse'ui dėl privatumo pažeidimo ir neteisėto atvaizdo panaudojimo.

Šis ieškinys buvo atmestas 2023 m., motyvuojant tuo, kad skundas turėjo būti pateiktas dėl viešo šmeižto, pranešė agentūra AFP.

Taigi, B.Macron, kartu su broliu Jeanu-Micheliu Trogneux padavė į teismą melagienų skleidėjus už šmeižtą, šis procesas tebesitęsia.

Kita byla Normandijoje buvo pradėta po to, kai kaltinimus pateikė tariama B.Macron vaikų motina C.Auzière.

Praėjusiais metais Lisieux teismas skyrė N.Rey ir „Youtube“ kanalo, kuriame ši reiškėsi, įkūrėjai Delphinei Jégousse po 2000 eurų baudas ir nurodė atlyginti teisines išlaidas Catherine ir jos vyrui.

Pyktis ir apmaudas

„Tam tikru momentu supratau, kad jie griauna mano šaknis“, – 2022 m. sausį, duodama interviu vienai Prancūzijos radijo stočiai pareiškė B.Macron.

Ji neslėpė apmaudo ir teigė, kad tokie absurdiški kaltinimai, kad ji ir jos brolis yra vienas asmuo, bei kiti puolimai ir iškraipymai yra tiesiog nepakenčiami.

Priešingai nei teigia melagienų kūrėjai, B.Macron, margautine pavarde Trogneux, ir Jeanas-Michelis Trogneux nėra tas pats asmuo, o yra brolis ir sesuo.

Brigitte Marie-Claude Trogneux gimė 1953 m. balandžio 13 d. Amjene šiaurinėje Prancūzijos dalyje. Ji buvo jauniausia iš šešių vaikų, kurių susilaukė šokoladinės „Chocolaterie Trogneux“ savininkų Simone ir Jeano pora.

Buvęs Brigitte vyras vardu Louis-André Auzière. Jiedu išsiskyrė 2006 m. po 30 metų santuokos, o jis mirė 2019 m. gruodžio 24 d., sulaukęs 68 metų.

Kartu jie susilaukė trijų vaikų: Tiphaine, Sébastien ir Laurence.

Neeilinė meilės istorija

Brigitte E.Macronui dar net nelaimėjus rinkimų buvo pavadinta bene neįprasčiausia Prancūzijos pirmąja dama.

Įspūdį daugeliui darė ne vien pats faktas, kad ji yra vyresnė už sutuoktinį, bet ir amžiaus skirtumas – net 24 metai.

Emmanuelis Macron ir Brigitte Macron nuotr.
Emmanuelis Macron ir Brigitte Macron nuotr.

Dar labiau stebino jų meilės istorija: pora susipažino mokykloje, kurioje būsimasis prezidentas (tuomet – dar paauglys) mokėsi, o Brigitte (jau ištekėjusi) dėstė literatūrą ir vadovavo dramos būreliui.

Pora jie tapo E.Macronui sulaukus 18-os. Moteris dėl jo paliko savo vyrą, su kuriuo buvo susilaukusi trijų vaikų: Sebastieno, Laurence’o ir Tiphaine, kurie vėliau tapo inžinieriumi, kardiologu bei teisininke.

Beje, tai – jau ne pirmas kartas, kai Macronų šeima atsiduria melagienų skleidėjų taikinyje.

Prieš gerus trejus metus pasirodė knyga, kurioje buvo rašoma, esą prezidentas buvo užmezgęs homoseksualius santykius. Ši knyga buvo neautorizuota biografija, kurią parašė Michele Marchand, garsenybių nuotraukų agentūros „Bestimage“ savininkė ir prezidento bei jo žmonos patarėja viešųjų ryšių klausimais.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Brigitte Macron Vilniuje / Irmanto Gelūno nuotr.
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Brigitte Macron Vilniuje / Irmanto Gelūno nuotr.

15min verdiktas: melas. Nėra jokių įrodymų, kad B.Macron būtų gimusi vyru. Priešingai – daugybė faktų byloja, kad pirmoji Prancūzijos ponia nekeitė lyties.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius