Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Melburne neužfiksavus naujų COVID-19 atvejų atšaukiamas karantinas

Antrasis pagal dydį Australijos miestas Melburnas netrukus išeis iš beveik keturis mėnesius trukusio varginančio karantino, neužfiksavus jokių naujų užsikrėtimo ar mirties nuo koronaviruso atvejų, pirmadienį paskelbė vietos valdžia.
Melburnas
Melburnas / ZUMAPRESS.com

5 mln. miesto gyventojai nuo vidurnakčio į trečiadienį nebeprivalės likti namuose, o restoranams, grožio salonams ir ne maisto prekių parduotuvėms bus leidžiama atverti duris klientams.

Viktorijos valstijoje ir jai priklausančiame Melburne, kur vasarą dėl klaidų karantinavimo viešbučiuose buvo užfiksuotas didžiulis protrūkis, pirmąkart nuo birželio 8 dienos nebuvo užregistruota jokių naujų atvejų.

Skelbdamas apie ilgai lauktą suvaržymų švelninimą, Viktorijos premjeras Danielis Andrewsas pavadino tai „emocinga diena“.

„Tai buvo labai sunkūs metai. Viktorijos gyventojai daug paaukojo ir didžiuojuosi kiekvienu iš jų“, – sakė jis žurnalistams Melburne.

Socialinių tinklų vartotojai naujų COVID-19 atvejų nebuvimą praminė „Spurgų diena“, o kai kurie šventiškai nusiteikę australai tviteryje ėmė dalytis asmenukėmis.

Melburnas buvo tapęs šalies antrosios susirgimų bangos epicentru: ten naujų per parą registruojamų užsikrėtimo atvejų skaičius rugpjūtį buvo perkopęs 700, nors likusi Australija tuomet jau buvo pradėjusi švelninti suvaržymus dėl COVID-19.

Kai kurie apribojimai jau buvo panaikinti praėjusią savaitę: buvo leista atsidaryti kirpykloms ir golfo aikštynams. Tačiau sekmadienį turėjęs prasidėti tolesnis suvaržymų švelninimas buvo atidėtas vienai parai, siekiant įvertinti tūkstančius tyrimų, atliktų nustačius kelis koronaviruso atvejus miesto šiaurėje.

D. Andrewso teigimu, visi šie testai buvo neigiami.

„Buvo verta palaukti, kad būtume visiškai tikri, jog mūsų komanda supranta, kaip plinta šie teigiami atvejai, ir iš esmės kontroliuoja protrūkį – būtent tai mums ir rodo šie skaičiai“, – sakė jis.

Valstijos valdžia pastarosiomis savaitėmis buvo vis labiau spaudžiama sušvelninti suvaržymus Melburne, kur nepaisant gerėjančios epidemiologinės padėties atsargumo sumetimai galiojo gausybė taisyklių.

Likusioje Viktorijos dalyje šiuo metu yra mažiau apribojimų, o nuo antradienio turi būti leista vėl atsidaryti sporto klubams ir rengti lauko koncertus.

Kelionių regione suvaržymai bus atšaukti lapkričio 8-ąją.

Valstija lieka atkirsta nuo likusios Australijos, kuri taip pat griežtai kontroliuoja savo išorines sienas, kad virusas nebūtų įvežamas iš užsienio.

Ši 25 mln. gyventojų turinti valstybė gana sėkmingai suvaldė koronaviruso plitimą, nustačiusi apie 27,5 tūkst. užsikrėtimo ir 905 mirties atvejus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas