Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Merilande į minią šaudę užpuolikai sužeidė septynis žmones

JAV rytiniame Baltimorės mieste dviem užpuolikams pradėjus šaudyti į minią prie kaljano baro ankstyvą sekmadienį buvo sužeisti septyni žmonės, įskaitant mažiausiai tris paauglius, pranešė policija.
Baltimorės policija
Baltimorės policija/Asociatyvinė nuotr. / „Scanpix“/AP nuotr.

Neatpažinti įtariamieji, vienas iš jų ginkluotas šautuvu, o kitas – pistoletu, surengė šaudynes apie 1 val. 45 val. vietos (8 val. 45 min. Lietuvos) laiku, informavo dienraštis „The Baltimore Sun“. Policija pareiškė nežinanti užpuolikų motyvo; jų šiuo metu ieškoma.

„Nusikaltėliai yra tiesiog begėdžiai, – sakė policijos pulkininkas Richardas Worley. – Vaikinas išlipa iš automobilio ginkluotas šautuvu – net ne pistoletu – eina gatve ir tiesiog ima šaudyti į eilėje stovinčius žmones.“

Į incidentą sureagavę pareigūnai aptiko keturis nukentėjusius (17, 18, 20 ir 27 metų amžiaus) su šautinėmis žaizdomis, nurodė policija. Sužeistieji buvo išvežti į ligonines.

Kaip praneša policija ir žiniasklaida, dar trys žmonės, tarp jų – 17-metis paauglys, kreipėsi į gydytojus rajono ligoninėse.

Pasak R.Worley, nukentėjusieji dar nesikalbėjo su policininkais apie galimus įtariamuosius, kurių automobilis buvo rastas padegtas.

„Nė nenutuokiame, kodėl jie šaudė į eilėje stovėjus žmones“, – pažymėjo jis.

Meras Bernardas Youngas pareiškime nurodė, kad pareigūnų komandos dirbs „be sustojimo“, kad įtariamieji būtų patraukti atsakomybėn.

„Smurto lygis šio savaitgalio pabaigoje yra visiškai nepriimtinas“, – pabrėžė jis.

Šeštadienį mieste įvyko dar dvejos šaudynės, pareikalavusios aukų. Anot „The Baltimore Sun“, viena iš aukų buvo moteris, nušauta grožio salone.

Šiuo metu Baltimorėje smurto lygis yra itin aukštas – nuo metų pradžios jau buvo įvykdyta per 330 žmogžudysčių. Tuo metu per 2018 metus užfiksuota nei 309 nužudymai. Mieste taip pat buvo surengta daugiau kaip 1 310 apiplėšimų ir smurtinių automobilių pagrobimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas