Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mianmare nuteistas kalėti trejus metus prieš chuntą agitavęs aktorius

Garsus Mianmaro aktorius, dainininkas ir modelis, įtrauktas į chuntos ieškomų įžymybių sąrašą už paramą prodemokratiniams protestams, siunčiamas už grotų trejiems metams, pirmadienį pranešė jo teisininkų komanda.
Paingas Takhonas
Paingas Takhonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

25 metų Paingas Takhonas, tapęs žvaigžde tiek Mianmare, tiek kaimyniniame Tailande, aktyviai dalyvavo masiniuose protestuose, kurie purtė šalį po vasarį įvykdyto perversmo, taip pat agitavo prieš chuntą socialiniuose tinkluose, kur jis turi daugybę sekėjų.

Balandį Paingas Takhonas buvo suimtas per apyaušrį surengtą reidą jo motinos namuose Jangone, pranešė jo sesuo. Tuo metu chunta ieškojo daugiau nei 100 įžymybių už paramą prodemokratiniam judėjimui.

Pirmadienį Jangono teismas nutarė, kad aktorius turi būti „įkalintas trejiems metams atliekant sunkiuosius darbus“, naujienų agentūrai AFP pranešė jo patarėjas teisės klausimais Khinas Maungas Myintas.

„Šeima labai nuliūdusi dėl jam paskelbto nuosprendžio“, – sakė teisininkas ir pridūrė, kad nuteistojo artimieji svarsto galimybę apskųsti verdiktą.

Vasarį Paingas Takhonas socialiniuose tinkluose paskelbė nuotraukų iš protesto akcijos, kuriose jis matomas dėvintis baltą sportinį kostiumą bei apsauginį šalmą ir laikantis megafoną. Aktorius mitinge pasirodė su mažu šuneliu, kurį atsinešė prie kūno diržais prisegamoje nešioklėje.

„Padėkite mums sustabdyti nusikaltimus žmoniškumui“, – parašė jis „Instagram“.

Paingas Takhonas itin populiarus ir kaimyniniame Tailande, kur filmavosi reklamose ir televizijos laidose.

Sausį aktorius nusiskuto plikai ir trumpam prisijungė prie budistų vienuolių. Jis paskelbė nuotraukų, kuriose buvo matomas vilkintis tamsiai raudoną vienuolių apdarą.

Netrukus po perversmo chunta paviešino maždaug 120 ieškomų įžymybių sąrašą. Keletas jų vis dar slapstosi.

Gegužę grožio karalienė Htar Htar Htet „Facebook“ paskelbė nuotrauką, kurioje ji matoma apsirengusi juodais koviniais drabužiais ir laikanti automatą.

„Atėjo laikas kovoti“, – parašė ši gimnastikos instruktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento