Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 15 /15:56

Mianmare sulaikytas ir nuteistas JAV žurnalistas buvo paleistas

Amerikiečių žurnalistas, sulaikytas Mianmare nuo gegužės, buvo paleistas ir deportuotas iš šalies praėjus kelioms dienoms po jam skirtos 11 metų laisvės atėmimo bausmės, pirmadienį pranešė pareigūnai naujienų agentūrai AFP.
Danny Fensteris
Danny Fensteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Danny Fensteris yra deportuojamas ir vežamas į sostinę Neipidą iš Jangono, kur buvo kalinamas, naujienų agentūrai AFP nurodė šaltinis vyriausybėje, pageidavęs likti anonimu.

37-erių D.Fensteris, maždaug metus dirbęs vietos leidiniui „Frontier Myanmar“, gegužę buvo sulaikytas, kai važiavo namo pasimatyti su savo šeima.

„Galima patvirtinti, kad jis yra paleidžiamas ir bus deportuotas. Detalės bus paskelbtos vėliau“, – pranešė chuntos atstovas Zawas Minas Tunas.

Oficialus šaltinis Neipido oro uoste, taip pat kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, patvirtino, kad D.Fensteris buvo išskraidintas, tačiau skrydžio krypties nenurodė.

Praėjusią savaitę 176 dienas nelaisvėje praleidusiam žurnalistui Mianmaro teismas skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę už pasipriešinimo kariuomenei kurstymą, neteisėtų susirinkimų ir imigracijos įstatymų pažeidimus.

Antradienį D.Fensteris turėjo stoti prieš teismą dėl kaltinimų terorizmu ir antivyriausybinės veiklos. Jeigu būtų pripažintas kaltu dėl jų, žurnalistui grėstų įkalinimas iki gyvos galvos.

„Tai nuostabi žinia visiems jo draugams ir šeimos nariams“, – naujienų agentūrai AFP sakė jo kolega iš „Frontier Myanmar“ Andrew Nachemsonas.

„Bet, žinoma, jis neturėjo praleisti šešių mėnesių kalėjime... Visi vietos žurnalistai, kurie tebėra įkalinti, taip pat turėtų būti nedelsiant paleisti“, – pridūrė jis.

Jungtinės Valstijos pirmadienį sveikino D.Fensterio paleidimą ir sakė, kad jis buvo „neteisingai laikomas“.

„Sveikiname amerikiečių žurnalisto Danielio Fensterio paleidimą iš kalėjimo Birmoje, kur jis buvo neteisingai laikomas kone šešis mėnesius“, – sakoma JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno pareiškime, pavartojant ankstesnį Mianmaro pavadinimą.

„Mes patenkinti, kad Danny netrukus sugrįš pas savo šeimą... Toliau raginame paleisti kitus [asmenis], vis dar neteisingai kalinamus Birmoje“, – sakė A.Blinkenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?