Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mianmaro kariai per susišaudymą su savigynos būriais nukovė keturis žmones

Mianmaro antrajame pagal dydį mieste kariuomenei antradienį susirėmus su judėjimo prieš chuntą savigynos būriais, ginkluotais lengvaisiais ginklais ir granatomis, žuvo keturi protestuotojai, o keli saugumo pajėgų nariai buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.
Protestai Mianmare
Protestai Mianmare / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šalyje kautynės įsiplieskė po vasario 1-ąją įvykdyto valstybės perversmo, piliečiams pradėjus formuoti „savigynos pajėgas“, mėginančias duoti atkirtį brutaliam kariuomenės susidorojimui su nepaklusniaisiais. Iki šiol susirėmimų kildavo beveik vien tik kaimiškuose vietovėse.

Saugumo pajėgos, gavusios įspėjamąjį pranešimą, anksti antradienį surengė kratas viename name Mandalėjaus miesto Čan Mja Tarsio rajone. Ten jas atakavo kovotojai, ginkluoti lengvaisiais ginklais ir granatomis.

Per kautynes „kai kurie saugumo nariai buvo sunkiai sužeisti“, nurodoma pranešime. Jame priduriama, jog keturi „teroristai“ buvo nukauti, o dar aštuoni asmenys buvo sulaikyti dėl savadarbių minų, rankinių granatų ir lengvųjų ginklų laikymo.

Mianamarą apėmę masiniai protestai prieš chuntą, nuvertusią civilinę lyderę Aung San Suu Kyi, yra brutaliai malšinami karių. Pasak vienos padėtį šalyje stebinčios nevyriausybinės organizacijos, neramumai pareikalavo jau daugiau nei 870 taikių gyventojų gyvybių.

Pasak analitikų, šalyje formuojamos ne vien tik vietos savigynos pajėgos: šimtai protestų prieš perversmą dalyvių iš Mianmaro miestų ir gyvenviečių esą nuvyko į sukilėlių kontroliuojamas teritorijas įgyti karinio parengimo.

Tačiau kovotojai supranta, kad jiems nevertėtų tikėtis pergalės per bet kokią tiesioginę konfrontaciją su Mianmaro kariuomene – viena labiausiai kovų užgrūdintų visoje Pietryčių Azijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas