Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mianmaro kovotojai teigia užėmę miestą netoli pagrindinio prekybos kelio su Kinija

Mianmaro etninių mažumų kovotojai trečiadienį pranešė, kad po kelias dienas trukusių susirėmimų su chuntos kariuomene užėmė miestą šalia pagrindinio prekybos su Kinija kelio.
STR / AFP
STR / AFP
Temos: 1 Mianmaras

Naujienų agentūrai AFP Taangų valstybės išvadavimo armijos (TNLA) atstovas Taras Bhone Kyaw (Taras Bonė Čav) nurodė, kad Naungčo miestas „visiškai priklauso mums“. 

Anksčiau trečiadienį vienas karinis šaltinis AFP sakė, kad etninių mažumų kovotojai kontroliuoja didžiąją dalį Naungčo teritorijos.

Nuo praėjusio mėnesio pabaigos Mianmaro šiaurinę Šanų valstiją krečia neramumai po to, kai etninių ginkluotų grupuočių aljansas atnaujino puolimą palei greitkelį, vedantį iš vieno didžiausių šalies miestų Mandalėjaus į Kinijos Junano provinciją.

Naungčo yra maždaug už 50 km nuo buvusios britų kalnų stoties Pjin U Lvino, kurioje įsikūrusi elitinė kariuomenės karininkų rengimo akademija.

Kitas kelias iš Naungčo veda link į Šanų valstijos sostinę Taungdžį. 

AFP nepavyko susisiekti su chuntos atstovu spaudai.

Mianmaro pasienio teritorijose gyvena daugybė etninių ginkluotų grupių, kurios nuo 1948 metų, kai šalis tapo nepriklausoma nuo Jungtinės Karalystės, kovoja su kariuomene dėl autonomijos ir pelną nešančių išteklių kontrolės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi