Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Michailas Chodorkovskis žurnale „The New Times“ rašys apybraižas apie kalėjimo gyvenimą

Buvęs naftos kompanijos „Jukos“ vadovas Michailas Chodorkovskis, atliekantis bausmę Segežo kolonijoje Karelijoje, rašys apybraižas apie kalėjimo gyvenimą žurnalui „The New Times“.
Michailas Chodorkovskis teisme
Michailas Chodorkovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Yra M.Chodorkovskio ir „The New Times“ susitarimas, kad jis rašys apybraižas apie kalėjimo žmones, su kuriais jam tenka susitikti jau beveik aštuonerius metus. Tarp jų buvo daug įdomių asmenybių“, – pranešė agentūrai „Interfax“ Vadimas Kliuvgantas.

Kaip dažnai M.Chodorkovskis skelbs savo rašinius leidinyje, kol kas nenuspręsta. 

„Premjera įvyko. Kaip reguliariai jis tai darys ir toliau, žurnalo redakcija ir M.Chodorkovskis nuspręs tarpusavyje“, – pažymėjo V.Kliuvgantas.

Pasak jo, jokio įstatymų pažeidimo dėl to, kad M.Chodorkovskis spausdins savo apybraižas žiniasklaidoje, nėra.

„Kaip žmogus, esantis laisvės atėmimo vietose, jis tebeturi visas teises, išskyrus judėjimo teisę, visas pilietines teises, tarp jų teisę laisvai pareikšti savo nuomonę bet kuriuo klausimu, kaip ir bet kuris kitas Rusijos pilietis“, – pabrėžė V.Kliuvgantas.

Pirmadienį „The New Times“ išspausdino dvi pirmąsias nedideles M.Chodorkovskio apybraižas.

Pirmojoje verslininkas pasakoja apie 23-ejų metų kalinį Nikolajų. Jis buvo nuteistas už neteisėtą narkotikų laikymą ir buvo mėginama jį priversti prisipažinti kaltu dėl nusikaltimo, kurio jis nepadarė.

Antrojoje pasakojama apie 30 metų narkomaną, kurio teismo procese pasirodė nepagydomai sergantis liudytojas, papasakojęs, kaip teisėsaugos institucijos dalyvauja prekyboje narkotikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas